Saturday, October 16, 2010

pegi PKU macam pegi pasar malam!

Assalamualaikum semuaaaaaaa~ :)

WAAAAAA~ dah laaaaaaaama tak update blog ni.kalau perasan,entri terakhir, buat masa raya ke tujuh! patutlah blog banyak sawang-sawang nih.*ayat standard la bile tak update blog* padahal, mane sawangnye pon tak tau.hahahahaha. blog ni bukan takat sawang je belambak, anak cicak mati, biawak tegolek, itik bertelor, kucing sampai dah beranak anak ke 70 dah pon.. :P

kalau ada yang masih sudi singgah walaupun tiada entri terbaru,terima kasih daun selasih. terharu! :) 

Hari ni, saya pegi PKU.pada adhek-adhek manis yang tak tau apa itu "PKU",meh akak bagitau meh. PKU merupakan singkatan untuk PUSAT KESIHATAN PELAJAR.kire macam hospital dalam kampus lah.haaaa,dah tau?

sepanjang duduk dekat sini,rasanya baru 2 kali pegi PKU.syukur. :) 

Disebabkan dah lama tak pegi PKU nih, entah mane-mane kautnter saya pergi. Sampai tersilap pergi kaunter pharmacy bagai.Jumpe doktor pon belom,ada hati nak amik ubat dah.huahuahuahua~ 

Bila dah amik nombor, saya pun duduk-duduklah depan tv tu.cite ape ntah. tajuk tak tau.Tak la best mana pun.Tapi kalau dah boring-boring,tengok iklan kopok mony pon best.hahaha Tengah-tengah tunggu tu, tiba-tiba

"BENDI..BENDI!!"
"ADA SAPA-SAPA NAK BENDI?"
"BENDI..BENDI" (--") 

Ingatkan dalam tv,rupa-rupanya, ada dua orang budak perempuan tengah jual.Eyh,takla budak sangat.remaja dah laa. Banyak betol bendi diorang! Dengan pakcik-pakcik yang sakit kaki tengah tunggu turn nak jumpe doktor,dengan budak2 yang nangis,dengan opah-opah bagai, sume beli bendi. sepeket bape ntah, tapi macam murah.sebab ramai orang beli.hehe.Bukan takat orang-orang sakit je yang beli,dengan doktor-doktor pon beli taww! tengah-tengah chek orang,sempat la tu.fuhhhhhhh~

                                haaa,sebelom tu,ni lah rupenye PKU tuu.Lokasi terpaksa
                               dirahsiakan.takot orang ramai serbu sebab nak beli bendi.
                                                      * jasa baik google *


errr,sampai sini dulu la eyh? tunggu la genap 75 hari baru aku update balik.hahahahha :P 


psssstttt: nanti sape-sape nak beli sayur,tak payah la susah-susah pegi pasar.pegi je PKU. macam-macam adooo~ (--") 

24 comments:

faizahaishah said...

bendi jer?ikan,daging xde??????hahahahaha....

::FAIZ FARISH:: said...

o situ ada jual ek?

aNiSa hANg tUaH said...

heeee..
siap menjual lagi

:))


awak..
mane hilang selama ni
adeh~

Juwairiyah said...

knp boleh jual bendi pulak? peliknye.

haha lawaklah ayat akak yg first2 tu

hamzah ian said...

hahaha

I*K*T*I*R*A*F said...

Pejot: ko melampau kan? haha

I*K*T*I*R*A*F said...

::FAIZ FARISH:: : adooo~ jom soping jom? heee :P

I*K*T*I*R*A*F said...

aNiSa hANg tUaH : pergi bertapa jap nis.haha :D

I*K*T*I*R*A*F said...

Juwairiyah : entah, pelik kan? kaan?

I*K*T*I*R*A*F said...

hamzah ian : hahhahahahhahah (--")

PinQib said...

npe 75 hr??

E.d.Y said...

haha..boleh lak jual sayur..

FyZa said...

wah x sngka plak pku pun ada jual bendi..ingt tempat nk jmpa doc n ambik ubt ja..keh3

sue@p.l.e.i.a.d.e.s said...

PKU tu slah definisi tu.. pussat ksihatn universiti la..haha (trasa spt senior ngah blagak tgur junior ;p)

piewahid said...

salam,
tolong emel bendi sekampit ek?
he3...

p/s- bendi memeriahkan suasana. yg penting semangat bdikari mereka

Anem arnamee said...

Salam.

haha.kat citu pun ade jual> berniaga, mana2 pun leh.hihi

Al - Mu'allim said...

Salam

Tergelak baca cerita ni.
Cara olahan jg menarik.
Sampai doktor dan org sakit pun beli.

I*K*T*I*R*A*F said...

PinQib :

errr,sebab bukan 35 hari?

I*K*T*I*R*A*F said...

E.d.Y : bolehhhhhhh! :P

I*K*T*I*R*A*F said...

FyZa :

macom-macom adooooo. :)

I*K*T*I*R*A*F said...

sue@p.l.e.i.a.d.e.s :

a'ah laaaaaa.baru pasan! thanx senior! ahahhahhaa :p

I*K*T*I*R*A*F said...

piewahid :

wasalam.

saya sokong 1752%!! :p

I*K*T*I*R*A*F said...

Anem arnamee :

wasalam.dasat PKU nih! haha

I*K*T*I*R*A*F said...

Al - Mu'allim:

wasalam.terima kasih! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails