Thursday, December 30, 2010

kat kedai nih,kalau order kuetiaw(betol ke ejaan ni) tomyam,dapat free gift cacing owh!!

Assalamualaikum n hi all~ :)

"kruekk..kruekk.kruekk".Ini bunyi perot.Lapar macam dah tahap kebulur padahal baru bape jam tak makan.  -_____-" . Dengan pantas,order lah kuetiaw(abaikan ejaan) tomyam.Mangkuk besarrrrr punya! Udang besarrrrr punya! sotong besarrrrrrr punya! duit pon besarrrrr punya.Tapi takpe,lapar punye pasal,tak kesahlah.

"slrrppppp" hirupan pertama.(ish! sedapnyeeeeee.nak rase?*sambil tolak2 mangkuk pada kakak.takmo sudah!)
"slrrrppppp" hirupan kedua.(nasib baik harga dengan rasa berbaloi. sedappppp! *kopek udang*)
"slrrrpppppp'' uhukkk uhukkk *tersedak (EH! APE NI?????)

pergghhhhhhhh  CACINGGGGG!!!!!    

Argghhhhhh!! ape nih! dah la lapar.ish! tak boleh jadi.Lepas tangkap gambar sebagai bahan bukti*muehehe*pergi cepat2 gerai makcik tu balik.Phewww nasib baik foodcourt hari ni tak ramai orang.Senang lah nak gadoh  tarik tarik rambot.*piiirahhhh macam berani*

sampai sampai je,halamakkkkkk kedai dah tutup! macam tau-tau je mak cik tersebut.sungguh cerdik beliau.Tapi takpelah.Redha.Mak cik,kot kot la kan mak cik terbaca blog nih kan*hahaha* takpe takpe saya halalkan duit saya.Tapi next time kan mak cik,jagalah kebersihan kedai tu sikit.boleh? takpelah,mak cik simpan je free gift mak cih tu eyh? 
-
-
-
-
-
-
-

Errr,mak cik.cacing nih mak cik basuh dulu tak sebelom campur dengan tomyam nih?ke makcik tumis? rangup ke kenyal rase die? LOL xD



Tuesday, December 28, 2010

Potong kuku pun dapat pahala tauuuuuu!!

Assalamualaikum n selamat hari selasa yang mendung lagi sejuk sampai jemur baju pun tak kering-kering semuaaaa!!  :)

YES! potong kuku pun boleh dapat pahala tauuuu! Memanglah tak salah nak potong macam mane-macam mane pon,taklah berdosa.Tapi tak dapatlah free gift "pahala".Kan best lagi syiiiokk sambil- sambil potong kuku pun dapat kutip pahala kan? sape yang tak nak pahala?? ade ke? kalau ade yang taknak baik sepak diri sendiri kuat kuat sekarang kasi sedar sikit!! Rugi owh, pahala tuuuuuuuuuuu~

Macam mana nak potong kuku and dapat pahala free-free je? Ape lagi,jom lah ramai-ramai potong kuku ikut cara Baginda Rasullullah S.A.W. Macam mana caranya? Mehh rapat rapat. Yang belakang tuu,mehhh depan sikit cikgu nak tunjuk nii :

Potong kuku tangan dengan kuku kaki ikut turutan nombor yang ada kat atas nih.Nak senang or kalau takut lupe,time nak potong kuku tu,bukak blog nih cepat cepat sambil clik nuffnang. MUAHAHAHAHAHA *panggggggggggg*  T________T  isk.lawak lawak jeee.wuwuwu

Nak tambah lagi koleksi pahala kite? berehhhhh berehhhhh.DIA kan MAHA PEMURAH.Buat benda kacang-kacang pun dapat pahala.kan? kan? Nak tambah pahala lagi? senang jee.Potong kuku ikut hari hari kat bawah nih:

  • Hari Sabtu - Nescaya keluar dari dalam tubuhnya ubat dan masuk kepadanya penyakit.
  • Hari Ahad - Nescaya keluar daripadanya kekayaan dan masuk kemiskinan.
  • Hari Isnin - Nescaya keluar daripadanya gila dan masuk sihat.
  • Hari Selasa - Nescaya keluar daripadanya sihat dan masuk penyakit.
  • Hari Rabu - Nescaya keluar daripadanya was-was dan masuk kepadanya kepapaan.
  • Hari Khamis - Nescaya keluar daripadanya gila dan masuk kepadanya sembuh dari penyakit.
  • Hari Jumaat - Nescaya keluar dosa-dosanya seperti pada hari dilahirkan oleh ibunya dan masuk kepadanya rahmat daripada Allah Taala.
+ Picture,info,credit to google

Nampak? nak potong kuku pun ada harinye.So,eloklah kalau kite potong kuku hari khamis,isnin dengan jumaat berbanding hari-hari lain.Pesanan ni,untuk DIRI SAYA SENDIRI dan untuk semaaaaaa! :)


psstttt: cuti dah nak habes.wuwuwuw. T_____T ni lemah ni.HAAHHHH! nak  
            buat-buat pengsanlah!! YESSSS!! naseb baik ade idea bernas lagi
            hebat!!!

Wednesday, December 22, 2010

Sanggup korang makan?


Assalamualaikum n hi all~

Ade orang tak ni? terimakasihdaunkeladi pada yang sudi singgah or kena paksa singggah or tersesat kat sini keee.sesat sesat pun sangat dihargai.muehehe :P JEMPUT-JEMPUTlah eyh? :)
takpayah intro berjela.kite terus ke topic utama howkey? -_____-"
Btw,korang lapar tak? kalaulah ade orang nak belanje makan kat satu tempat ni kan,korang nak? kat mane? meh tengok mehhhhhhhh...





Coppp-coppp!! jangan silap! ni bukan tempat nak beli barang-barang toilet tuh. -__-"

Presentingggggg restaurant TANDAS!! O.o

sape punye idea ni? aduyaiiii geli geli!

Perghhhh!! sanggup tak? sanggup tak?*muntah*
ini.memang.gila. (+.=)
pehhh pehhhh.bentuk memang tak tahennnnnn! *pengsan*
@#$%^&*@!! *pengsan balik*


*koma*
                                          
 pictures,credit to google.

oke? amacam? sanggup korang makan? pehhh pehhh sekarang nak pegi dapur carik asam masin takde asam masin rembat asam jawa takde asam jawa rembat asam keping kasi hilang rasa mual nih phewww  jumpe lagi di next entry ewahhhhhhhh! -______-''

till then! :)

Tuesday, December 14, 2010

Nak tukar warna facebook? boleh jeeeee!

Assalamualaikum and hi semuaaaaaaa~ :)

Minggu ni rajin la pulak nak mengupdate blog nih! Biasanya, dua minggu baru satu entri.Tu pon kalau rajinlah. kalau malas malas tiga minggu nak dapat satu entri pon payah! tu pon letih perah sampai kering otak nak share ape dekat sini.maklumlah,orang tak berbakat memang susah dapat idea.kehkehkeh :p btw, aku respectlah pada blogger blogger yang hupdate blog sehari entah berape kali.rapat kaki, tabik, haikkkkk!!!

Entah kebetulan ataupun sekadar kebetulan or memang betul betul kebetulan tapi memang selalu sangat kebetulan *pangggggggg!!* errrrr entah kenapa sepanjang berblogwalking ni kan, mostly mesti cakap pasal fb.Apelagi,tak puas hati pasal profile baru yang menyusahkan and complicated tuh laa.sampai mencarot carot bagai.hahaha chiiiilllllll laaaa oke? kang pasal fb tak pasal pasal dapat darah tinggi kangggg.

Lepastu, ada la terjumpa ayat ayat yang lebeh kurang macam nih,

"lepas ni ape lagi nak ubah? colour tak ubah pulak"
"aku nak facebook warna pink!"
"takde warna lain ke kat fb?"
"oii macam macam nak tukar.tukar warna la pulak"

Heyyy heyyyy heyyyyy tawan-tawanku sekaliannnn sape cakap takde?? adelahhhh.Dah laaaama dah ada. korang boleh tukar macam macam warna yang korang suka! hijau,kuning,pink, etc. Macam nih:

kann? pecaya pecaya? ikot suke koranglah nak warna ape.macam biasa,click untuk boooooOOsarkan! sory lupe crop. =.="

Nampak? nampak? actually tempat yang diblurkan tu pon warna pink.kena blurkan kang diorang saman aku.HAHAHAHA.click untuk boOOOsarkan yo? again,sory tak crop T___T

Pada yang tak tau kewujudan bende alah nih,jangan risauuu! jom aku share ngan korang mehh.mehhh mehhhh mehhhh sini mehhhh.Bolehla besuke ria lepas nih.Tanpa membuang masa yang nampaknya mencemburui kita =.=",korang picit je sini:


muehehehehehehe~ mekasih mekasih!!.susah susah je puji.*muntah* :P
then follow je lah instruction die eyh? korang sume kan teror teror.selamat mencuba selamat berwarna warni dan selamat beramal!!

Sekian saja dari saya Hanisah Safian.kita kembali ke sri pentas! :)

Sunday, December 12, 2010

psssttttt...chef Hanisah nak ajar nih! (:

Assalamualaikum semuaaaaaa~

test.test.

1 2 3..

test test *ehem*

test test ehem test

OK!!

Apa kabar penonton di rumah? puan puan,adik adik,kakak kakak.sehat ke semua nih? Bersama saya lagi dalam rancangannnnnnn SIMPLE TAPI SEDAP!! so hari ni puan puan,  kita akan masak makaroni cheeseeeeeee yang SIMPLE TAPI SEDAP oke? mudah je puan puan. :P

Oh ye! hari nih saya rasa begitu bertuah sekali ye kerana ditemani oleh budak kecik nih a.k.a adik a.k.a photographer a.k.a supporter paling kuat memberi pujian dan kata kata perangsang bila saya masak. kehkehkehkehkeh :P


dia suroh cakap,tangan dia tengah buat peace tuh! *sadisnya adik aku* T.T



Sebelum tu puan puan,bahan bahan yang kita perlukan adalah *tunjuk bahan* :
  • of course la makaroni kan?
  • Bawang besar dihiris sesuka hati
  • Bawang putih dipotong comel
  • cheese *ape ape brand pon jalannnn*
  • Bancuhan tepung gandum bukan tepung jagong
  • Susu segar
  • Mentega
  • sosej atau ape je yang korang suka
  • Gula
  • Garam
  • Black/white pepper


 Baiklah puan puan,kita mulakan yeee..

Ok puan puan,mula mula kita panaskan kuali dan masukkan mentega.


kemudian ye puan puan,kita tumis hirisan bawang putih dan bawang besar tadi dengan ceria.


Next step,masukkan bancuhan tepung gandum,susu segar dan gaul bukan dengan tangan tapi dengan sudip sampai sebati dengan penuh dedikasi.

Agak agak dah sebati bolehla kita masukkan makaroni kita ya puan puan.
kemudiannnnnn,masukkan cheeseeeee!! nak lagi sedap, sambil masukkan dalam kuali tu sebut cheese 40 kali sambil buat peace.Gaul sampai sebati yeee.

Tibalah masanya untuk memasukkan hotdog oke? saya hiris macam nih! kalau korang nak buat bentuk petak ke,bulat ke,segi empat selari ke,segitiga ke, mahupun berbentuk trapezium pon bolehhh.

Letakkan gula dan garam untuk effect masin dan manis ye.sape sape yang rasa nak kencing manis,taruk sebalang gula pun takpe.
Dannnnnn,jangan lupa letakkan sedikit black pepper or white pepper sebagai penambah rasa..

 Dah siapp!! mudah kan? hasilnyaaaaaaaaa...


JENGG JENGGGGGGG JENGGGGGGGGGG!!


DRUMMMMM DRUMMMMM DRUMMMMMMM!! 






TADAAAAAAAAAAAAA!!!! *beria sound background bagai macamla best sangat*

Alohhhhh golap la pulak! disebabkan malas nak remove so biar je kat sini meh aku upload gamba terang benderang sket meh.
Amik kauu! silau mata uih.oh by the way makaroni ni sedap jugak kalau makan selang seli dengan mentos ataupun twisties.suap makaroni telan mentos suap makaroni telan twisties suap makaroni telan mentos balik suap makaroni telan twisties balik.cubalah! o.O



psstt: Tadi sambil sambil kupas kulit pisang.mak pesan "abah cakap pisang nih tak boleh makan macam tu jeh" saspen jugak! manelah tau kot kot tu pisang dijampi serapah bagai ke.Bile tanye apesal,mak cakap "sebab abah cakap roti gardinea je boleh dimakan begitu saja". T.T
comel lah bapak aku nih!

Thursday, December 9, 2010

:) *lukis gambar senyum-senyum aci tak jadi tajuk?*



                                                                            NUR HANISAH BINTI SAFIAN,
                                                                            UNI. PUTRA MALAYSIA
                                                                            (tapi sekarang tengah cuti )
                                                                            SERDANG SELANGOR.

                                                                            10.12.2010


Buat mak yang paling disayangi,

Terima kasih daun pandan daun selasih daun keladi eyh cukuplah tak payahla banyak banyak daun sekali lagi time kasih mak  sebab susah payah bersengkang mata masukkan tali dalam lubang kecik kristal tuh untuk buatkan *tarik napas,hembus* jam tangan dengan cincin cantik kristal warna pink comel comel untuk anak perempuan bongsu mak yang selalu malas malas tak dengar cakap tapi baik hati nih! :P

dah rasa macam tangan ala-ala mak datin dah nih! O.o




I LOOOOOOOOOOVE U MAK!  :)


Oh,kalau mak perasan,KALAU la nama  blog nih dah bertukar.ho0ooyehhhh!! :P


Sekian,
Anak mak abah :)

Friday, December 3, 2010

Ini babak gadis.

INI BABAK SINGKAT.
INI BABAK LAMPAU SEORANG GADIS.

Satu malam,pukol 8 dia dah rebah atas katil.Dia agak penat.Dia betul betul lena sampaikan tak sedar masa berlalu pergi.

Tiba-tiba lena si gadis terganggu.Si gadis nampak bapak berdiri di muka pintu bilik.

Bapak: Gadis,dah solat isyak ke belom ni?
Gadis: Dah la pakkkk. *mata tutup,suara perlahan*
Bapak: Bile?
Gadis: Dah laaa tadi.Tapi solat terbalik.

Bapak terdiam. Bapak sambung tanya...

Bapak: Terbalik!?? terbalik macam mana?
Gadis: Ish.Terbalik laaaaa.kaki kat atas. *sambung tido*

Tiba-tiba suara-suara orang tergelak-gelak terbahak-bahak,berdekah-dekah sampai mematikan lena si gadis.
*Eh banyaknya kata ganda tapi takpe tolong abaikan kata kata ganda yang banyak dan menyemakkan pemandangan tu terima kasih.

Si gadis gosok-gosok mata.Dia terpinga pinga.Dia tertanya-tanya.Dia bermonolog:
"apasal bapak dengan kakak gelak-gelak nih?"

Bapak: Dah solat isyak ke belom ni? *tahan gelak*
Gadis: Belom laaaa.Tadi letih, tertidor.
Bapak: Abis,ape yang solat terbaliknye? kaki kat atas??  *muka merah tahan gelak*
Gadis: Solat terbalik?!  kaki kat atas? Sape cakap? ish!  -.-"

Si gadis bangun meninggalkan bapak dan kakak yang masih gelak gelak untuk ambik wuduk tanpa rasa bersalah.Dia pasrah!




Si gadis tu sekarang jaraaaaaang jarannnnnnng update blog kecik die.Sebabnye die tengah busy baca novel kat atas nih untuk sem depan.Tapi si gadis cakap,baru 2 helai je la pon . =.="

                                   Coooppp coooppp!! si gadis tu kirim salam.

Bai~ (:

Wednesday, November 24, 2010

psssttttt...cikgu Hanisah nak ajar nih! (:

 
Assalamualaikum semuaaaaaaa~ :)

Hauuccchuuuummm!! OH! banyaknya habukkkk- habuk.al-malkumlah,lama dah tak update blog kecik nih.KALAU-KALAU ada yang menunggu,sooorylah! kadang-kadang tak ada masa,kadang-kadang tak ada cerita,kadang-kadang internet buat hal,kadang-kadang ada hal menggangu, tp selalu-selalu malasssss. :D

owh! lupa nak bagitau.kalau korang tak tanya pun,memang saya nak bagitau jugak! sekarang saya dah ada dekat rumah tercintaaa! lepas je exam abis semalam,tanpa melengahkan sesaat pun masa  saya terus cabut balik rumah! Exam habis pukol 4,pkol 4.40 dah ade kat KL sentral dah.pantas tak? pantas tak?? :P hooyehhhhhhh! selamat tinggal UPM. see yaa! :P

sebenarnyakan,hari ni saya nak ajar cara pakai shawl! ye,pakai shawl! walaupun saya bukanlah kipas-susah-mati shawl,pakai pon tak berapa nak betul lagi.Dalam almari tu pun,ada berapa helai je pun shawl.Tapikan,saya betul betul betul betul betul tak sangka ada jugak manusia yang tanya macam mana saya pakai shawl!!?? *blushing*
Alahaiiiii,saya main lilit-lilit ajelah! Tak secantik,sekemas orang lain pun!
Tapi bila di tanya, si penanya cakap:

"CARA PAKAI SHAWL TUTUP DADA"

ohoooooo.oke.saya faham! tapi itu pun saya lilit-lilit aje.saya tak reti nak ajar-ajar ni.Malu tahu nak ajar orang lain padahal diri sendiri pun tak betul lagi.haha :D

Teeetaaapiiii, setelah dipikir-pikir balik,tak salah rasanya saya ajar kan? kongsi-kongsi ilmu yang tak seberapa nih.ecececececce~

Tapi buat awak yang bertanya, sooooorylah kalau tak puas hati.saya bukan pro oke? dan buat korang-korang semua tolongla jangan gelak-gelak tengok video ni faham?! AMARAN nih! haha :D



dan






tolong









jangan










bunuh diri










lepas










tengok







video









ni oke? HAHAHA :D



presenting......tadaaaaaaaaaaaaa!! *tak penah-penah aku letak video.





video

Hendaklah mereka (perempuan) melabuhkan kain tudung hingga menutupi dada-dada mereka. ” (An-Nur : 31)

*pesanan untuk DIRI SENDIRI,dan semua! :)
 


Monday, November 1, 2010

Tahu apa rasa R.I.N.D.U?

Assalamualaikum w.b.t n selamat berfinal exam semuaaaaa~ :P


                                                       Hari terang.
                                                   Matahari garang.
                                                        Angin deras.
                                                  Berhembus ganas.
                                                           Hati?
     Hati rindu.
     Tertusuk kalbu.






                                       R.I.N.D.U mereka tahu?
Noooo.no..noooo!! Tak tipu ok..Hari ni angin kuat! Dah rase macam buat iklan shampoo dah nih! Walhal dalam rumah je pon.kehkehkeh :P

Mak,abah khamis ni Nisah balik eyh? (konon-konon dah abeh final.padahal 1 paper pon belom :P )
Mak,Nisah nak ikan stim mak yang paling sedap di dunia tu tau.Lepastu nak mengadu subjek grammar susah. :P
Lepastu nak tengok tb lama-lama.Lepastu nak keliling rumah banyak-banyak kali.hoyehhhhh! (-.-")

( I know u read this mak)  :)

Abah,balik ni tak payahla Nisah set alarm kat handphone kan? sebab mesti abah gerak pagi-pagi pastu tolong bukak kan pintu bilik dengan bukakkan lampu kan? dengan tujuan menyilaukan pandangan,dan secara otomatik Nisah pun kena bangunla.Pastu abah panggil nama penuh part paling best tuh! (--")

NUR HANISAH SAFIAN......bangun.
NUR HANISAH SAFIAN..... bangun..
abah dah nak pegi surau ni.bangun,bangun.
NUR HANISAH SAFIAN.....

strategi abah memang bestlah! huahuahuahua.kan abah kan? psiko owhh.

























Tak payah tanya.For sure aku rindu korang!
Dari kiri : kakak tersayang, kakma tersayang, saya yang tamak belon,muz tersayang,muiz a.k.a adik tersayang!! :D
rindu.RINDU.rindu.RINDU.rindu.RINDU.rindu.RINDU.rindu.RINDU.rindu.RINDU.rindu.RINDU.rindu.RINDU.rindu.RINDU.rindu.RINDU.tahu?  iskkkk.iskkkkkk.ni maleh nih! :'D


psssst: Setiap hela nafas.Setiap detak jantung.Saya R.I.N.D.U mereka. :'D


Sekian,
NURHANISAHSAFIAN.

Thursday, October 28, 2010

damai.

                                                                Diam
                 
         
                                                                Lihat:












                                                      *google*


                                                 Tenang bukan? :)

Sunday, October 24, 2010

Lain kali,dengar betul-betul!!

Lena saya tergangu. Handphone menjerit-jerit tanda ada mesej baru diterima.Gagah juga dibuka mata,mesej dibaca:

"RM0.00 Ingin kecapi kebahagiaan dlm phubungan?Dptkan rahsia yg tsirat dlm menjalinkan hubungan skrg! Htr ON MB ke 22228.Eratkan hubungan dgn si dia tsayang" (-.-")

Lepas menyumpah-nyumpah dalam hati,saya kerling jam dinding.eyh! bukan.Takde jam dinding.Jam handphone. Ohhhh,baru pukol 4 pagi. Saya bangun, bergerak ke bilik pantry. Tibe-tibe kering pulak tekak nih!

Tengah-tengah tuang air dari cerek,sambil-sambil mengelamun,tiba-tiba mak cik cleaner datang dari belakang.Saya terkejut.Saya kaget.Dia cakap:

"peluk mak cik.."
"peluk mak cik.."
"peluk mak cik.."

Entah kenapa,saya terus lari!! air tinggal je kat bilik pantry tu, selipar pun tinggal. :P lari selaju boleh! kalah Watson Nyambek owh! Ye lah, memang saya kenal mak cik tu.Peramah orangnya, dah berusia. Sian, tua-tua pun buat keja berat-berat. Tapi paham-paham je lah!! sape tak terkejut tengah-tengah mengelamun masa isi air, dengan floor yang sunyi sepi macam tak berpenghuni,tiba-tiba ada orang datang dari belakang suruh peluk dia! haisssshh!!


Sampai bilik, termengah-mengah.Padahal bilik selang dua je dengan pantry! (--")


Tiba-tiba,rasa bersalah muncul.fikiran waras datang.
"takkanla ha*t* kott"


Mula-mula takut jugak nak pergi balik, tapi bila dengar ada penghuni lain keluar bilik untuk ke tandas,saya gagahkan diri.Bila sampai,mak cik tu masih ada,dia senyum.dan ulang ayat yang sama.kali ni saya dengar betul-betul.Rupe-rupenyaaa:


"peluh mak cik.."
"peluh mak cik.."
"peluh mak cik.." (--")


Hadoiiiiiiii  !!!!!!!

bikin takut aje la mak cik nih! saspen je.Untuk menutup malu yang lari entah hape-hape macam orang gila, dengan botol air bergelimpangan kat atas lantai pantry (bila pegi kali ke-2,mak cik tu dah tolong angkatkan*malu*), saya pun berbasi-basilahh,


"mak cik dari blok mana ni?"
"dari malinja.Naik sampai top.letak nasi lemak.letih mak cik nak"


aduhhhhh.malu! malu! malu! sure mak cik tu gelak guling-guling. haisshhhh!

Tapi sekarang mak cik tu dah tak ade.Rasanya dia dah kerje dekat tempat lain.Kadang-kadang ada jugak terserempak dengan dia tgh naik basikal.Tukang cleaner pun dah ganti yang baru.Gadis pingitan Indonesia gitewww~

Makcik,maafkan saya yeh?
saya rindu nasik lemak RM1.50 yang mak cik selalu jual tu. :p



pssstttt: naseb baik jugak salah dengar! kalo tak,tak pasal-pasal aku peluk makcik tu tiba-tiba.lagi maluuuu.hekhekhek.

                                     Hihihihihihihihihihihi *mengilai*





       

Saturday, October 16, 2010

pegi PKU macam pegi pasar malam!

Assalamualaikum semuaaaaaaa~ :)

WAAAAAA~ dah laaaaaaaama tak update blog ni.kalau perasan,entri terakhir, buat masa raya ke tujuh! patutlah blog banyak sawang-sawang nih.*ayat standard la bile tak update blog* padahal, mane sawangnye pon tak tau.hahahahaha. blog ni bukan takat sawang je belambak, anak cicak mati, biawak tegolek, itik bertelor, kucing sampai dah beranak anak ke 70 dah pon.. :P

kalau ada yang masih sudi singgah walaupun tiada entri terbaru,terima kasih daun selasih. terharu! :) 

Hari ni, saya pegi PKU.pada adhek-adhek manis yang tak tau apa itu "PKU",meh akak bagitau meh. PKU merupakan singkatan untuk PUSAT KESIHATAN PELAJAR.kire macam hospital dalam kampus lah.haaaa,dah tau?

sepanjang duduk dekat sini,rasanya baru 2 kali pegi PKU.syukur. :) 

Disebabkan dah lama tak pegi PKU nih, entah mane-mane kautnter saya pergi. Sampai tersilap pergi kaunter pharmacy bagai.Jumpe doktor pon belom,ada hati nak amik ubat dah.huahuahuahua~ 

Bila dah amik nombor, saya pun duduk-duduklah depan tv tu.cite ape ntah. tajuk tak tau.Tak la best mana pun.Tapi kalau dah boring-boring,tengok iklan kopok mony pon best.hahaha Tengah-tengah tunggu tu, tiba-tiba

"BENDI..BENDI!!"
"ADA SAPA-SAPA NAK BENDI?"
"BENDI..BENDI" (--") 

Ingatkan dalam tv,rupa-rupanya, ada dua orang budak perempuan tengah jual.Eyh,takla budak sangat.remaja dah laa. Banyak betol bendi diorang! Dengan pakcik-pakcik yang sakit kaki tengah tunggu turn nak jumpe doktor,dengan budak2 yang nangis,dengan opah-opah bagai, sume beli bendi. sepeket bape ntah, tapi macam murah.sebab ramai orang beli.hehe.Bukan takat orang-orang sakit je yang beli,dengan doktor-doktor pon beli taww! tengah-tengah chek orang,sempat la tu.fuhhhhhhh~

                                haaa,sebelom tu,ni lah rupenye PKU tuu.Lokasi terpaksa
                               dirahsiakan.takot orang ramai serbu sebab nak beli bendi.
                                                      * jasa baik google *


errr,sampai sini dulu la eyh? tunggu la genap 75 hari baru aku update balik.hahahahha :P 


psssstttt: nanti sape-sape nak beli sayur,tak payah la susah-susah pegi pasar.pegi je PKU. macam-macam adooo~ (--") 

Wednesday, September 15, 2010

Eh,dah nak raya ke tujuh dah?

Errrrr,selamat menyambut hari raya ke tujuh semuaaaaaaaaaa~

kueh raya ada lagi ?
duit raya berlambak tak lagi?
lontong ade se-tong lagi ?
ketupat ada berlipat-lipat ganda lagi?
nasi impit ada berkampit-kampit lagi?

Saya dah tak rasa macam raya lagi dah.
Ass banyak!
eh silap.
assignment banyak. (--")
dateline dah dekat.
progress zero.
suci bersih lagi.
Rajin kan?



psssssst: duet raya taun ni agak memberangsangkan.yahooooooooooo! :D

err,aci la kan kadang-kadang tulis entri pendek-pendek macam ni? haha

sekian dulu. :)






























      a'ah..kecik-kecik dulu tak puas main belon. (--")

Monday, September 6, 2010

Bencinya bila tengah memandu.....

Penggunaan bahasa pengganti diri "aku" terpaksa digunakan dalam entri ini instead of "saya" dengan tujuan untuk menggambarkan perasaan menyampah yang meluap-luap macam air panas menggelegak.Harap maklum. Menyampah! menyampah! menyampah! menyampah! menyampah! menyampah! menyampah!menyammmmmm,PANGGGGG!! ok,kita teruskan. (--")

Err,entri kali ni tak payah mukadimah la eyh? Nak cepat ni,nak tolong mak masak kueh jemput-jemput.Eh,eh silap! kueh raya.rajin kan? ecece..so sila promote pada mak bapak masing-masing kot-kot ada yang tengah cari calon kakak ipar ke,adik ipar ke,mak cik ipar ke.*Buat mak yang tengah baca tu,kadang-kadang  je Nisah gatal.Bukan selalu.ok lah kan?* bahahahahahaha~

Ok,terus ke pokok dan dahan serta daun perbincangan kita ye?Ehem.. entri ni diterbitkan atas pengalaman aku sendiri yang memandu dari UPM ke Gerik,Perak pada hari sabtu lepas.Pilot sebenar mengantok,so as a co-pilot,aku perlulah jalankan tugas aku kan? kan?

err,tapi sebelom tu,aku mintak ampun banyak-banyaklah kepada semua lelaki-lelaki di luar sana.sebab ketiga-tiga point di bawah ni berkaitan dengan kaum adam.Tapi bukan semua,segelintir kecik saje.Harap maklum..

Aku benci,bila aku memandu:

1.Yang paling aku benci,ada mamat sengal...bila dekat traffic light,tengok macam nak makan orang dengan kereta-kereta sekali.Nak kata kereta aku bentuk Nando's jauh sekali.Lepastu bunyi kereta mengaum-ngaum.Aku ingatkan dalam tv je ada senario bodoh ni.Tu boleh dimaafkan lagi,bila dah lampu hijau,boleh pulak kereta dia seiring dengan kereta aku.Orang belakang sure la panas tak boleh potong.Bila aku slow suroh dia potong,dia buat-buat tak paham.Bila aku laju,dia pun laju.Last-last aku biar dia syok sendirik.Bukan aku yang kena horn.Lantak kau lah!

2.seterusnya,dah nama pun ramadhan kan,mestila banyak bazar ramadhan tepi-tepi jalan.Dekat satu tempat ni,bazarnya betol-betoooooool teeeeepi jalan.kalau dari dalam kereta,hulur tangan je pun boleh nak beli air soya ke,ayam percik ke,ape-ape je lah! hahaha :D Ada la makcik ni,dia pimpin anak-anak dia kanan,kiri.Anak-anak dia kecik-kecik je lagi.Mungkin dia tak perasan,salah seorang anak dia dah menghalang jalan.Diorang membelakangkan kami.Nak horn,tak sampai hati sebab anak dia kecik sangat.terkejot pulak budak tu karang.Lagipun,tempat yang diorang nak pegi dah hampir sampai.Plus,jalan dia sangattttt sempit.Saya tengok cermin pandang belakang,nasib baik! cuma ada satu aje kereta,dengan harapan dia pun fikir sama dengan apa yang kami fikirkan.Tapi itu semua ingauan semata-mata.ececehh.Si sengal tu boleh hoooornnn kuat-kuat,konon-konon aku sengaja berhenti tengah jalan.Dah tu,bila dia potong keta aku,buat muka macam dia yang paling handsome dekat Malaysia ni.Hellooooooooo! Please,GET A LIFE!

fuhhhhhh,geram nih!

3.Hah! ni lagi satu masalah.Ada jugak mamat sengal bila aku potong kereta dia, dia potong kereta aku balik.ok fine! potonglah,tak ada masalah.Tapi,bila dah dekat depan,dia bawah slow macam siput babi patah ekor.Bila aku nak potong,dia bawak laju.Aku sabar.Aku buat tak reti sampailah dia pun naik bosan.hahahahahahaha :D
 

OK! cukuplah.kang darah tinggi pulak aku kanggggg. (+.=)


ehem,ok,Kita kembali kepada nada biasa.Nada saya. :)

Yippiiiii!! mood raya dah datang! Biskut raya dah siap! baju raya dah siap! rumah dah kemas-kemas. :)

Dikesempatan ni, *ececehhhh, saya ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua yang sudi singgah dekat blog kerdil saya ni.Maaf seandainya penulisan saya di blog ini pernah mengguris hati sesiapa sahaja.Bukan dipinta.Bukan diduga.

err,nak duit raya? :)


                                       tak, dia bukan anak saya.haha :D

Thursday, August 26, 2010

ewwwwwww ~


Assalamualaikum semua. :)
Err,ada orang tak ni? 
haaaahhh! kamu! ye kamu laah! sehat? time kacih lah sebab sudi singgah kat blog ni eyh! terharu. :)
Disebabkan exam dah habis,result pulak "gempak-gempak",saya dengan bangganya mempersembahkan entri "ewwwww" ni.
 Rasanya kan,dah lama tak buat entri gila-gila.So,kali ini diumumkan bahawa entri kali ini,entri gila! sekian.

Macam biasa,sempena dengan bulan ramadhan ni,soalan wajib:
Bukak puasa ape hari nih? haha
 saya? saya berbuka biasa-biasa saja.Almaklumlah,orang bujang.Tapi tadi teringin betul nak minum ais blended,tapi hajat tak kesampaian sebab ais blended tidak berjaya di kesan. *sigh*

Oleh yang demikian,disebabkan kecewa,saya membawa diri berjumpa Datin google.Nak survey ais-ais blended yang best.Kot-kot balik rumah nanti rajin nak buat ke. :P

so,saya type lah "ais blended" 
ye lah kan? takkan nak cari ais blended taip "mesin basuh" (--")

Tapi entah macam mana,terkeluar la pulak sebijik binatang yang memang tak ada kena mengena pun dengan ais blended nih.Dan,entah kenapa pulak,jari saya ni gatal pegi click.hadoii.Binatang tersebut bukanlah semut,jauh sekali zirafah.Tapi beliau adalah katak! ya katak ong gedek-gedek~

OH~ rupanya ais blended ada flavour barulah!

nak tengok?

Cop-cop!

Illustrasi di bawah hanya untuk orang-orang yang tabah.Untuk EMAK-EMAK MENGANDUNG,MEREKA-MEREKA YANG LEMAH SEMANGAT,KORANG-KORANG BUKAK PUASA BERLORI-LORI,dan PARA FAN-HARD-DIE ICE BLENDED,anda dinasihatkan supaya berwaspada! hahaha :D










eh.eh.nak tengok jugak? ok lah, zaaasssssssssssss:

       
                                Langkah pertama: pilih katak yang terbaik.

                           Langkah kedua:siang katak dengan penuh dedikasi.


                       Langkah 3:masukkan katak secara terbalik ke dalam blender.


                                        Langkah 4: kacau hingga sebati.


                                         Dannn,minum! slurrrrrppppppp!






DENGAN INI SAYA BERJANJI BAHAWASANYA SAYA TIDAK AKAN MINUM ICE BLENDED SELAMA SETAHUN.eyh! SEMINGGU je lah! (--")


ehem,group saya ada jual "COKE ASAM" untuk MGM.anyone?






kan saya dah cakap,entri ni entri gila! :P

Wednesday, August 18, 2010

Tu lah! gatal masa bulan puasa!

Assalamualaikum korang semuaaaaa~

Bukak puasa ape hari ni? ayam percik? ??? WOW! mintak sikeeetttttt. :P

Hari ni,saya dengan beberapa kawan,pergilah bazar.Tapi bazar kecik-keciklan je sebab mostly students UPM yang jual untuk subjek MGM. Untuk adik-adik manis yang tak tahu,MGM merupakan sebijik subjek yang memerlukan pelajar menjual barang-barang,makanan ataupun perkhidmatan sebagai salah satu aktiviti mesti dalam kos tersebut.Ada paham adhek manissss? hehe :D

Salah seorang kawan saya,nama dia Sharmila Malakar ni,dia suka sangat tengok mamat-mamat handsome.haha.kire dah jadi macam hobi die lah.Nak dijadikan cerita,si Mila ni nak beli cendol.Mamat yang jual cendol ni pulak,boleh tahan rupa parasnya..haha :D


sebelum tu,presenting............SHARMILA MALAKAR!


sory mila.i rompak gambar ni kat fb u.haha :D




Okeh,sambung.


saya:Mila,u hepy rite? CG! CG! CG!
Mila:ya laaaaa.hahahahhahahahahahha 

Tiba-tiba ada mak cik ni mencelah~


ehhhhh!! cop-cop!



sebelum tu.nak tanya..









korang tau tak CG tu ape?
 
saya agak yakin korang tak tau.

Kan?


















kan?






CG adalah....














Errrr,saya bagitau dekat akhir entri ni boleh tak? kalau saya bagitau,nanti tak seperise dah la.haha :D





haa.sambung balik.tiba-tiba ada mak cik ni cakap:

Mak cik: haaaaa!! sape ajar awak cakap macam tu!!! *suara dia kuat okeh!*

saya:errrr,kiteorang reka je makcik. 


Makcik tu tengok kami.
saya tengok Mila.
Mila tengok saya.
Abang cendol tengok kami.
Air cendol pon tengok kami.
semua orang dekat kedai tu tengok kami!

Mak cik:haaaaa.bagitaula sape ajar. *errr,mak cik ni punye suara kan,macam ada microphone je kat mulut dia: haaissshhhh"

semua mata dekat kedai tu tengok kami.MALU.

kami:Errrr,kiteorang saje je mak cik.*time ni nervous tak ingat sebab kiteorang ingat mak cik ni tau CG tu ape.haha*

Mak cik:cakaplah.sape ajar??


kami diam.senyum-seyum je.*padahal dalam hati rasa macam nak larikkkkkkkkkk~*

Dalam 5 minit jugakla mak cik tu desak saya dengan mila cakap.Tapi,kiteorang tetap diam!!


"bagitau la sape cakap?"
"sape ajar awak?"
"ada kawan ajar?"


arrgghhhhhh mak cik ni.dah la tu.Malu tau tak?

Tiba-tiba mak cik tu sambung:

mak cik:Orang jawa ke?pandai je cakap.
Kami:haaa? cakap? cakap ape?
Mak cik: tu tadi cakap nak CG kan?
saya:errrrrr.diam.tunduk. *kalau ikutkan hati,nak je lari.tp air cendol ni lambat sangat siapnye.hadoi~*
Mak cik:CG tu kan maksud dia "satu".Orang jawa cakap CG laaaa.Pandai   awak.
saya:diam.senyum.ketawa kecil.gelak besar.hahhahahahahahah :D
saya:ye.ye.memang saya cakap nak cendol satu.


fuhhhhhhhh.nasib baik! saya dengan mila ingat,mak cik ni tau ape dia CG tu.


Oklah.sekian dulu.jumpe lain kali.nak buat esemen.daaaaaaaaaaa~




























































































saya tak lupa janji lah!



























errrrrrr,

































CG tuuuu.....





































stand for...


























































CUTE GUY.


Lariiiiiiiiiikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk~

Thursday, August 12, 2010

Bila kelas grammar,saya jadi gila!

CAUTION:Ini entri luah rasa.Ini entri luah duka.Ini entri gila.


Dalam Bahasa Melayu nya :

"DESKRIPSI TATABAHASA UNTUK GURU BAHASA INGGERIS SEBAGAI BAHASA KEDUA"

panjang sangat???

panggil aje GRAMMAR !!

mengapa benci?

Tatabahasa rumit.(STPM DULU BM DAPAT C)

ni kan lagi tatabahasa inggeris.

OH tidakkkkkkkkkkkkk~



Bila kelas grammar,saya jadi gila.
Bila kelas grammar,semua orang salin nota.
ye,saya juga salin nota.
saya cakap nota.
bukan nota grammar.
nota ini.
nota saya. :)












Dannnnn, bila kelas grammar,saya suka capture benda entah hape2.nampak sangat fokus kan?






pssst: habislah kalau mak baca entri niiiiii.errr,mak grammar susah lah.weeeeeeeeeee~

Oh~ tolong doakan saya kuat boleh?

Thursday, August 5, 2010

Dia kekasih saya sampai syurga! :)

Assalamualaikum.

fuhhhh,fuuhhhh,fuhhhhhhhhhhhh,aaaaaachemmm!! (--")
Dah,dah siap tiup habuk yang bertompok-tompok dekat blog ni.Maaf,saya sibuk! (ayat orang perasan blog femes).

Tiada cerita baru selain dari cerita kelas-kelas yang amat-amat pack,dan subjek-subjek yang tak best.Terutamanya,subjek grammar.Rasa macam koma je dalam kelas Dr tersebut.Haihhh! (--)

kali ini,
saya mahu cerita pasal dia,
Dia kekasih saya,
Boleh?

Hari tu,

Baru beberapa hari saya kembali semula ke UPM,mak bagi mms ni(err,hp abah cikai je,tak boleh anta mms.haha :D) :

"Slm.Blaja ok?Abh sruh mak anta gmba ni utk ttpan nsah.Mak blk ofis,abh trus mngadu dia kmskn blk nsh."
*mms ini disertakan dengan gambar kamar tidur saya yg kemas,  teratur, cantik,bersih!!*
Macam dijangka,lepas je baca message mak,air terjun turun laju-laju.heh!


Selang beberapa hari,datang lagi message dari mak.Message kali ni:
"Abh dah mla rndu.Abh psn,bljr sungguh2.Dont fget that.Ok!"
*oH~seperti biasa,"dia" turun lebat-lebat lagi.aduhhh,leceh betol! (--')*

Hari-hari seterusnya,mms,message dari mak terus hinggap di hp saya.Kata-kata nasihat dari mak,juga dari abah.Tapi biasanya mesti diselangkan dengan kata-kata rindu dari abah.

Dan,semalam masa dalam class yang saya selalu terlelap (--"),Kakma message:
Kakma:salam.Mak abah macam nk dtg weekend ni.
SAYA: haaaaa??? biaaa betol? knp? y so sudden?
Kakma:Jalan2 cari makan.Mak ckp abh rindu. :)

Dengar tu?
"Mak ckp abh rindu." 

Lepas je baca message tu, saya dah tak mampu nak reply message dia.sebab sebok cover muka tengah nanges sambil buat-buat baca buku,padahal terbalik! haha.kang tak pasal-pasal lecture tanye kang,takkan nak jawap macam ni,

"err,saya seronok sangat belajar subjek DR ni.sampai termenangis.heh!" (--")


Abah,sepanjang blog ni ditubuhkan,Nisah tak penah letak gamba size X-Large tau.Ni kire spesel untuk abah lah.hee :P

                             *mak,jangan risooo.gambar mak mesti ade jugaklah!" :P



                                                             ABAH,
I love you because you're my father,
But you're really so much more;
You're a guide and a companion;
You and I have great rapport.
You pay attention to me;
You listen to what I say.
You pass on words of wisdom,
Helping me along the way.
Whenever I'm in trouble,
You always have a plan.
You are the perfect father,
And I'm your biggest fan!


Abah,its hard for me to tell you how muchhhhhh I LOVE U.But I know,you know me better. kan abah kan? :D

pssssst: Mak,nisah tau mak baca blog nisah kan? copy paste entry nih bagi abah bace.Boleh mak? mane tau,kot-kot abah belanje laptop jenama SONY keee.Hahaha :D

Wednesday, July 21, 2010

errmm,jap nak pikir tajuk.

Ini kisah seorang gadis dengan bas nya. EH?

Si gadis sudah hampir lambat ke kelas.Dia naik bus cepat-cepat.Sesak-sesak.Tapi nasib dia baik,walaupun sesak,masih ada seat kosong untuk dia duduk.Tak payahla berdiri lepastu jerit-jerit bila pakcik driver bus belok ala-ala Formula 3.Tak payah dia bergesel sana,bergesel sini.

Tepi si gadis ni ada sepasang kawan.atauuuu,mungkin juga sepasang selipar.Eh,eh! silap! mungkin sepasang couple. (--") Mereka berdiri rapat,ketat,dekat. OH!

Tiba-tiba, si gadis yang tengah tak berapa nak sihat tapi malas nak pergi hospital ni, terdengarla perbualan mereka. (--")



Perempuan: si polan-polan,jom main tolak-tolak nak?
Lelaki: haaa??
Perempuan: yela.Ko tolak aku,aku tolak ko.


si gadis menyumpah dalam diri."main tolak-tolak??! dalam bus yang  sesak?? dalam bus yang tengah bergerak??! korang ingat kite kat funfair ke?meh aku tolak korang keluar bus meh" - Owhh! ini cuma monolog hati.Bukan dialog ya? ha ha :D


Lelaki: Ah! tak mau aku.ko kecik!
Perempuan:alah,main tolak-tolak aje kot!


kjsdfnjsahfyusagyfsal!! minah ni baru balik Tanjung Rambutan ke ape.??! Macam tak percaya pun ada. Si gadis rasa,budak perempuan ni mesti tak berapa sihat hari ni. Assignment banyak sangat kot.. (--)



Lelaki: Blah.tak mau aku. *senyum sinis*
Perempuan: Eleh! macam kau punye @#$&*$ besar!

WHAT THE...??!!

Si gadis tak dapat tahan lagi.Dia  pandang pasangan merak dua sejoli tu. Mereka diam.  Si gadis pelik. Takkan takot kot? Si gadis cuma PANDANG,bukan LEMPANG.Owh! rupa-rupanya,mereka junior.Dan mungkin baru perasan yang suara mereka jelas kami dengar.JELAS ok adik-adik!

Nasib baik dah sampai fakulti.Si gadis turun.Merak dua sejoli ambil tempat si gadis.cekerama terus berlangsung secara terus menerus.haiihhh!

Erk!! Alahai, ingatkan dah tersedar.rupanya-rupanya tak.(--")


Err, Tau kan siapa gadis tu? Ha ha :D



                         Ini buah hati kesayangan saya. I LOVE U laaa :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails