Wednesday, August 18, 2010

Tu lah! gatal masa bulan puasa!

Assalamualaikum korang semuaaaaa~

Bukak puasa ape hari ni? ayam percik? ??? WOW! mintak sikeeetttttt. :P

Hari ni,saya dengan beberapa kawan,pergilah bazar.Tapi bazar kecik-keciklan je sebab mostly students UPM yang jual untuk subjek MGM. Untuk adik-adik manis yang tak tahu,MGM merupakan sebijik subjek yang memerlukan pelajar menjual barang-barang,makanan ataupun perkhidmatan sebagai salah satu aktiviti mesti dalam kos tersebut.Ada paham adhek manissss? hehe :D

Salah seorang kawan saya,nama dia Sharmila Malakar ni,dia suka sangat tengok mamat-mamat handsome.haha.kire dah jadi macam hobi die lah.Nak dijadikan cerita,si Mila ni nak beli cendol.Mamat yang jual cendol ni pulak,boleh tahan rupa parasnya..haha :D


sebelum tu,presenting............SHARMILA MALAKAR!


sory mila.i rompak gambar ni kat fb u.haha :D




Okeh,sambung.


saya:Mila,u hepy rite? CG! CG! CG!
Mila:ya laaaaa.hahahahhahahahahahha 

Tiba-tiba ada mak cik ni mencelah~


ehhhhh!! cop-cop!



sebelum tu.nak tanya..









korang tau tak CG tu ape?
 
saya agak yakin korang tak tau.

Kan?


















kan?






CG adalah....














Errrr,saya bagitau dekat akhir entri ni boleh tak? kalau saya bagitau,nanti tak seperise dah la.haha :D





haa.sambung balik.tiba-tiba ada mak cik ni cakap:

Mak cik: haaaaa!! sape ajar awak cakap macam tu!!! *suara dia kuat okeh!*

saya:errrr,kiteorang reka je makcik. 


Makcik tu tengok kami.
saya tengok Mila.
Mila tengok saya.
Abang cendol tengok kami.
Air cendol pon tengok kami.
semua orang dekat kedai tu tengok kami!

Mak cik:haaaaa.bagitaula sape ajar. *errr,mak cik ni punye suara kan,macam ada microphone je kat mulut dia: haaissshhhh"

semua mata dekat kedai tu tengok kami.MALU.

kami:Errrr,kiteorang saje je mak cik.*time ni nervous tak ingat sebab kiteorang ingat mak cik ni tau CG tu ape.haha*

Mak cik:cakaplah.sape ajar??


kami diam.senyum-seyum je.*padahal dalam hati rasa macam nak larikkkkkkkkkk~*

Dalam 5 minit jugakla mak cik tu desak saya dengan mila cakap.Tapi,kiteorang tetap diam!!


"bagitau la sape cakap?"
"sape ajar awak?"
"ada kawan ajar?"


arrgghhhhhh mak cik ni.dah la tu.Malu tau tak?

Tiba-tiba mak cik tu sambung:

mak cik:Orang jawa ke?pandai je cakap.
Kami:haaa? cakap? cakap ape?
Mak cik: tu tadi cakap nak CG kan?
saya:errrrrr.diam.tunduk. *kalau ikutkan hati,nak je lari.tp air cendol ni lambat sangat siapnye.hadoi~*
Mak cik:CG tu kan maksud dia "satu".Orang jawa cakap CG laaaa.Pandai   awak.
saya:diam.senyum.ketawa kecil.gelak besar.hahhahahahahahah :D
saya:ye.ye.memang saya cakap nak cendol satu.


fuhhhhhhhh.nasib baik! saya dengan mila ingat,mak cik ni tau ape dia CG tu.


Oklah.sekian dulu.jumpe lain kali.nak buat esemen.daaaaaaaaaaa~




























































































saya tak lupa janji lah!



























errrrrrr,

































CG tuuuu.....





































stand for...


























































CUTE GUY.


Lariiiiiiiiiikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk~

35 comments:

jane said...

tgk laki hensem bagos tuk cuci mata

kite pandang takde pn bernafsu mcm org laki tgk pompuan cun yg dah byg mcm2

kan?

P;

rhazes mohamad said...

teacher...

saya ensem....mari ajak kawan kawan yang lain tengok saya....hahaha

vicky said...

hahahaha......my god...tu la...lain kali nak beli air cendol....beli cendol aje...jangan tengok tauke...haiya.....lolx

Sharmila said...

haha....pandai la u nisah....anyway it's funny..i like it though dah terbongkar my identiti...nvm la... wat to do...

naz said...

hahahahhaaahahahaha tak sangka iii. makcik tu sangat suspenn

Q said...

cendol nak berapa CG, loro, telu?
huhuhu
susah betul meniaga sekarang ni.
hahaha

Sharmila said...

thanks for promoting me...mungkin dpt jumpa more 'CG'...hehe

aNiSa hANg tUaH said...

hahahhaa
CG stand for cute guy!!
hehehe

tengkorakemas said...

haha adoi..saspen baca entri ni :D

wanie said...

hahaha...ape laa..cg pulak..kalo sbut cg je mcm mne nk dpt num fon laki tu..eh? niat trpesong :P

beLLa said...

LOL!
lawak giler. 2la..next time kena cover2 sket nak usha CG. hikk~

♥ nana i am ♥ said...

awak yang noty >.<

I*K*T*I*R*A*F said...

jane: yaaaaaaaaaaaaa! setujuuuuuuuuu!!!

I*K*T*I*R*A*F said...

rhazes mohamad : nanti saya kenalkan dgn Mila nak?haha :P

I*K*T*I*R*A*F said...

vicky: ala vic,sambil menyelam,minum air.hahahahahhahah :P

I*K*T*I*R*A*F said...

Sharmila: funny isnt it? hahaha :D

I*K*T*I*R*A*F said...

naz :memang! nada macam tau je mak cik tu.haish! :P

I*K*T*I*R*A*F said...

Q : aiyark! bahasa apakah itu? poning eden.macom2 bahaso.haha :D

I*K*T*I*R*A*F said...

Sharmila: no prob!

I*K*T*I*R*A*F said...

aNiSa hANg tUaH: haipppp.sila jangan praktikkan amalan ini. haha :D

I*K*T*I*R*A*F said...

tengkorakemas : kan? kan? saya pun saspen jee. :O

I*K*T*I*R*A*F said...

wanie : bukan takat no phone,alamat rumah pon nak lah! hahahahah :D

I*K*T*I*R*A*F said...

beLLa : tu lah! tersyasyulll.heeeeeee :P

I*K*T*I*R*A*F said...

♥ nana i am ♥ :eyhhhhhh.saya x noty la.saya baik je.weeeeeeee. :P

FyZa said...

kah3..gila klakar cita kamu neh..nk tergelak pun ada..yg mak cik 2 pun xcted ja..huhu

♥ nana i am ♥ said...

noty sangat kan fyza kan :D

Khairul Azmi said...

ish3...
nakal betul..hehe..
mak cik tu mcm ye ye jerk....

I*K*T*I*R*A*F said...

FyZa :hahaha. mak cik eksyen je lebehhh. :P

I*K*T*I*R*A*F said...

♥ nana i am ♥ :haippppp! saya x noty la.saya suka makan roti jek.hahaha :P

I*K*T*I*R*A*F said...

Khairul Azmi :pleaseee pleaseee pleaseeee.kamu jangan nakal!

kata hati bukan kata mulut said...

hai CG~ haha
siyes kelakar :)

E.d.Y said...

kemain panjang entry...penat tekan arrow ke bawah

Juwairiyah said...

salam ziarah. hehe panjangnye entri. sebap byk enter2. hehe

sijhi ejaannye. orang johor^^ tahu jawa sket je. satu sampai soploh je

hehe. ingatkan makcik tu marah ke hape. hehe

NOOR FATIN said...

hahaha lawak je

Pieka Pieka said...

saspennn tol acik tu~ kim calam sket~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails