Thursday, August 5, 2010

Dia kekasih saya sampai syurga! :)

Assalamualaikum.

fuhhhh,fuuhhhh,fuhhhhhhhhhhhh,aaaaaachemmm!! (--")
Dah,dah siap tiup habuk yang bertompok-tompok dekat blog ni.Maaf,saya sibuk! (ayat orang perasan blog femes).

Tiada cerita baru selain dari cerita kelas-kelas yang amat-amat pack,dan subjek-subjek yang tak best.Terutamanya,subjek grammar.Rasa macam koma je dalam kelas Dr tersebut.Haihhh! (--)

kali ini,
saya mahu cerita pasal dia,
Dia kekasih saya,
Boleh?

Hari tu,

Baru beberapa hari saya kembali semula ke UPM,mak bagi mms ni(err,hp abah cikai je,tak boleh anta mms.haha :D) :

"Slm.Blaja ok?Abh sruh mak anta gmba ni utk ttpan nsah.Mak blk ofis,abh trus mngadu dia kmskn blk nsh."
*mms ini disertakan dengan gambar kamar tidur saya yg kemas,  teratur, cantik,bersih!!*
Macam dijangka,lepas je baca message mak,air terjun turun laju-laju.heh!


Selang beberapa hari,datang lagi message dari mak.Message kali ni:
"Abh dah mla rndu.Abh psn,bljr sungguh2.Dont fget that.Ok!"
*oH~seperti biasa,"dia" turun lebat-lebat lagi.aduhhh,leceh betol! (--')*

Hari-hari seterusnya,mms,message dari mak terus hinggap di hp saya.Kata-kata nasihat dari mak,juga dari abah.Tapi biasanya mesti diselangkan dengan kata-kata rindu dari abah.

Dan,semalam masa dalam class yang saya selalu terlelap (--"),Kakma message:
Kakma:salam.Mak abah macam nk dtg weekend ni.
SAYA: haaaaa??? biaaa betol? knp? y so sudden?
Kakma:Jalan2 cari makan.Mak ckp abh rindu. :)

Dengar tu?
"Mak ckp abh rindu." 

Lepas je baca message tu, saya dah tak mampu nak reply message dia.sebab sebok cover muka tengah nanges sambil buat-buat baca buku,padahal terbalik! haha.kang tak pasal-pasal lecture tanye kang,takkan nak jawap macam ni,

"err,saya seronok sangat belajar subjek DR ni.sampai termenangis.heh!" (--")


Abah,sepanjang blog ni ditubuhkan,Nisah tak penah letak gamba size X-Large tau.Ni kire spesel untuk abah lah.hee :P

                             *mak,jangan risooo.gambar mak mesti ade jugaklah!" :P



                                                             ABAH,
I love you because you're my father,
But you're really so much more;
You're a guide and a companion;
You and I have great rapport.
You pay attention to me;
You listen to what I say.
You pass on words of wisdom,
Helping me along the way.
Whenever I'm in trouble,
You always have a plan.
You are the perfect father,
And I'm your biggest fan!


Abah,its hard for me to tell you how muchhhhhh I LOVE U.But I know,you know me better. kan abah kan? :D

pssssst: Mak,nisah tau mak baca blog nisah kan? copy paste entry nih bagi abah bace.Boleh mak? mane tau,kot-kot abah belanje laptop jenama SONY keee.Hahaha :D

38 comments:

Muniey said...

ala suwitnye ur dad. sukelah pakcik. hehe. perangai pakcik macam ayah saye :')

naz said...

jarang jumpa ayah tunjuk rasa mereka kerana ingin lihat tegas tetapi ayah u show smethg yang berbeza :) hey abah i pun sama actualy hahaha semoga panjang umur pakcik :)

Jard The Great said...

bapa kamu nmpk muda lagi..ehehe.. payah gak bapa aku nk ckp die rindu kat aku. tapi boleh lihat pada gaya je..

E.d.Y said...

beruntung masih merasa kasih sayang seorg bapa..:(

noor afzan said...

wah..
abah kamu sangat caring..
belajar bersungguh-sungguh tau.

Khairul Azmi said...

baik giler abah dia..memng caring...
so jaga lah abah baik2 ye..
hehe...

BalqisShafiqa said...

kekasih hati yang tak akan hilang.
percayalah!!!

FyZa said...

owh! sgt tacing baca entry nie..sobs..moga kamu bhgia dgn kluarga kamu! ;)

HonEyBuNNy said...

sayang abah juga.....

NICK IRFAN said...

wah! untung awk mempunyai ayah yg mengambil berat... :)

Aiza Syahida said...

sweet sangat...

PinQib said...

lah.. syhdu la baca entry ni..
inggt daddy, nak balik.. miss daddy..
eee..


dengan lgu background sahdu.. ampunn..



Sekian. Eh. Ada update la. Jom singgah!

Blogging boleh dapat kanser?

Magibon, makhluk comel

nik rosmawati said...

sweet abah awk sama mcm ayah akak..sejak akak kwen ni , ma selalu cakap yg ayah selalu rindu.selalu duk sebut2.

Puteri Dyla Qistina said...

buat saya rindu my father too :)

n@jwamz said...

nice!! miss my dad too ^_^

hentakbelipat said...

syahdu abes...jumaat ni jgk kene balik..hmmm

nabil_potter said...

anak abah la nie :)

I*K*T*I*R*A*F said...

Muniey : suuweeeet kan? kan? hahahhahahhahahahaha :D

kem salam pada ayah muniey ya?

I*K*T*I*R*A*F said...

naz:OH! abah kita geng lah ni!! amin. :)

I*K*T*I*R*A*F said...

Jard The Great :ayah kamu malu2 kot.heheheheh :D

I*K*T*I*R*A*F said...

E.d.Y : syukur.:)

Takziah atas sebarang kesulitan.

I*K*T*I*R*A*F said...

noor afzan : saya cuba! Thanx. :)

I*K*T*I*R*A*F said...

Khairul Azmi: InsyaALLAH.memang tugas anak kan? :)

I*K*T*I*R*A*F said...

BalqisShafiqa : percayaaaaaaaaaa!!! :D

I*K*T*I*R*A*F said...

FyZa: amin. thanx kak! :D

I*K*T*I*R*A*F said...

HonEyBuNNy : jom sayang sama-sama! :)

I*K*T*I*R*A*F said...

NICK IRFAN: amin. :)

I*K*T*I*R*A*F said...

Aiza Syahida: speechless~ :)

I*K*T*I*R*A*F said...

PinQib; Jom balik nak? nak? :P

I*K*T*I*R*A*F said...

nik rosmawati: saya macam faham perasaan tu.kakak saya pun baru kawen. (--)

I*K*T*I*R*A*F said...

Puteri Dyla Qistina :rindu merindui lah gitewww.haha :D

I*K*T*I*R*A*F said...

n@jwamz : rindu-rindulah selalu. :D

I*K*T*I*R*A*F said...

hentakbelipat: waaaaa.jelessssss. :(

I*K*T*I*R*A*F said...

nabil_potter : anak mak jugeeeee. :P

Muhammad Ibnu Nazir said...

Salam.

Ermm..maaf datang kali nie x nak beli kueh jemput2, tapi datang sekadar nak cukupkan forum yang ke 35 sebagai komentar. Nak komen semua idea dah kene 'celok'. So datang baca-baca aje lah tentang bahasa-bahasa baru kat cini.

I*K*T*I*R*A*F said...

Muhammad Ibnu Nazir: wasalam :)

ohhh~ kamu patut beli lah! sodappp!.hahaha :D

miss faten said...

Jelesnya !
Sedih sebab arwah baba dah empat tahun meninggal :') takpe sementara abah masih ada, sayangilah abah baik2 okay :))

aliidrus said...

tajuk ni sesuai kot: oh abah,,..
haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails