Tuesday, May 31, 2011

DULU

Assalamualaikum and Hi all ! :)

Hari ni aku masak lauk taucu! ( Intro mintak lempang ) hahahahahahahahahahahahahahahahah -____-" (seriously, semenjak dah LAMAAAAAA TAK UPDATE ni * i mean it*, macam rasa janggal/malu pulak nak type) kehkehkehkehkehkehkehkehkehkeh -,-"


Kenapa tajuk entri ni DULU??


Sebab dulu, aku senang kena tipu. Kenapa ? O.o

* google *

Sebab dulu, waktu kecik-kecik, kakak aku selaluuuuuuuu memperbodohkan aku! penipu gilaaaa ! Dia bagitau aku, pengikat roti gardenia ni, kalau kita tekan bahagian tengah-tengah tu lama-lama, benda ni boleh jadi game! Aku pon percaya lahhh. pfffftttttttttt~

Kakak aku selalu cakap " KAMU PEGANGLA KUAT-KUAT,LAMA-LAMA. NANTI DIA TUKARLA JADI GAME. ADA MOTOR KUAR NANTI".

Korang bayangkanlah ada sorang budak perempuan duduk sorang-sorang kat sofa, sambil tekan pengikat roti gardenia ni kuat-kuat, lama-lama sebab dia nak main game motor. T___T


*google*

Dulu, waktu kecik-kecik, aku suka makan sama-sama dengan jiran aku. Dekat rumah lama aku, depan rumah kiteorang ada pondok comel jee. So, selalu lah kiteorang makan sama-sama dekat situ. Kire macam bajet bekelah tepi pantai lahhh.haha. Tapi aku tak geng dengan budak-budak sebaya aku pon, aku geng dengan kawan-kawan kakak aku. Kecik-kecik dulu, aku takde kawan pompuan. Dua orang besfriend aku waktu kecik-kecik dulu pon lelaki. :)

Dulu, kawan-kawan aku yang sebaya dengan kakak aku, selalu tipu aku! kebetulan, ada satu hari tu aku makan lauk taucu. Korang tau ape dioang cakap kat aku? " EH, JANGAN MAKAN BIJIK CABAI TUU, NANTI BOLEH MENGANDUNG!!". Aku pon percayalahh. pfffffffffffffffffffffffffttttttttttt !!

Korang bayangkanlah, ada sorang budak perempuan makan taucu asingkan bijik cabai tu sebijik demi sebijik sebab die takot die termengandung! T_____T

*google*


Dulu, tiap kali makan buah limau, kakak aku mula cipta cerita dongeng. Tapi kali ni aku rasa penipuan ni mungkin korang pon dah tauu ataupun dah pernah dengar. Dia cakap, lepas makan buah oren, jangan buang kulit dia merata-rata. Tapi kita kena perah kulit dia dalam mata sebab nanti kita boleh tengok negara China. Aku pon percayalah. pffffftttttttttttttttttttttt !

Korang bayangkanlah, ada sorang budak perempuan terkebil-kebil mata dia sebab pedih lepas perah kulit limau dalam mata semata-mata nak tengok negara China. T____T





p/s : Dulu jugak, sebab kakak-kakak aku, tangan aku hampir patah sebab main tarik-tarik atas selimut.
       tak pasal-pasal kena berurut. sakit wooooooo -,-"

Monday, April 11, 2011

untitled

Rindu dengan blog sendiri. :')



mekasih pada awak yang sudi men-doodle kan saya walaupun takpenah pon pakai tudung macam tu.hahahaha :P

Monday, February 7, 2011

malu.shy.

Assalamualaikum n hi all~



Nampak? Nampak? kalo jual dapat 50 ringgit nih! lol XD

Ohhh hari ni hari yang tak berapa best.Kenapa? Semalam dah la stuck dalam jam.Kaki macam nak tercabot bawak keta manual.Kalau clucth boleh cakap,sure beliau meraung-raung sebab kene pijak-pijak!kehkehkehkehkeh.ok serious balik! *muka serious* entri sedih-sedih mana boleh gelak!! :P  Ok,dah penat-penat drive dari Gerik,Perak ke Upm,badan pulak rasa lemah,lesu.Malamnya tak boleh tido.Setiap setengah jam pegi toilet.arghhhhhhhh~

Pagi ni? ohhh masih cuba ke class.Tapi ingatkan lepas,rupanya tewas di tengah jalan.Mintak Dr keluar awal pegi PKU.Sampai-sampai PKU,dapat Dr bilik no *.Bila tiba giliran,masok.Bila bukak pintu,nampakla Dr tersebut.Lelaki.Iranian *kot*.Yang pasti,bukan orang Melayu.Aku duduk.Dia tengok.So,aku mulalah mengadu apa yang sakit.

AKU : Errr,Dr I feel dizzy like almost all the time.  Aku stop! dia tengok lagi.so aku teruskan je lah.
AKU : I had stomach ace and frequently go to the restroom.about every 15 to 20 minute it will start "knock" my tummy.    *dalam hati menyumpah sebab dapat Dr Iranian* -____-"

Yang pelinya,Dr ni sikit pon tak mencelah ape aku cakap.So,aku pon teruskan lahhh.Siap buat gaya bagai.Tak boleh blah! kahkahkahkahkahkahkah! ehh silap silap tak boleh gelak! gulp. Aku bukan ape,takot die blur je ape aku cakap.Sebab,semenjak aku masok bilik die,aku nampak nurse tu pon communicate macam susah-susah.Tunjuk sana tunjuk sini.Yes,he is a doctor.Tapi mana lah tau kan,dia Dr Iran yang baru diimport ke Malaysia keee.So,aku pon sambungla sikit lagi,


AKU : It just some sort of hydration I think.and I didnt sleep at all last night.Oh ya,im also feel like want to vomit but I just cant although I force to.Its hurt sometimes.why is it doctor?

Pastuuu,DR tu pon cakaplaaaaaaaaaa...

DR : OHHHH ADA SAKIT-SAKIT PERUT TAK?  *dalam hati, "lek luuuu lek luuuu coool kot-kot tu je Bahasa Melayu yang dia tau"
AKU : Yes.Like almost all the time. * muka selamba lagiiii*
DR  :  Ohhh ok.saya bagi awak ubat bla bla bla.makan 3 bijik sehari.blaaa blaaa blaaa blaaaa.awak makan ikut kesesuaian.kalau perlu, makan ok? blaaa blaa blaaa balik kampung tak? seronok cuti? awak fakulti ape?

@#%^&*(!! Time ni aku rasa muka macam dah tebal 8 juta inci!! Rasa nak bunuh diri pon ade! Gilo speaking bagai.Body language tak payah cakap lah! Padahal reti je Dr tu ckp melayu! wuwuwuwuw Fasih lagi! Patutla nurse die keluar dari bilik! Tu sure tak tahan nak tergelak-gelak ah tuuuu!!  wuwuwuwuwuwuw maluuuu maluuuu maluuuuuuuuuuuuu T_______T
Dr ni pon! nape tak cakap awal-awal.wuwuwuuwuw maluuuuuuuuuuu -_______-"

sesekali letak gamba takde kene mengena stylo la jugak! -_____-"


pssssst: Kan tak pasal-pasal dapat MC sehari. Ishhhh!! susah-susah je lahhhh DR Iranian tapi reti cakap Bahasa Melayu siap fluent lagi kalah Maher Zain ohhhh oh nasib baik jugak DR nih dah boleh dikategorikan tahap bapak kalo tahap abang lagi maluuuuuu hekhekhekhekhek! :P

Tuesday, February 1, 2011

GADIS PERAK PRODUCTION presents....

Assalamualaikum n hi all~ (:

Ape dia GADIS PERAK PRODUCTION? Ohhhh tu nama group kiteorang untuk esaimen video 1 minit *tapi shooting 1 hari*  class Dr Jaya. Kenapa GADIS PERAK? Sebab, kami berdua berasal dari PERAK!!!  KEJORR YOPP KEJORRRRRRRRR!!!!! *kibar-kibar bendera Perak*   -____-"

Untuk esaimen kali ni,kiteorang ditugaskan buat video yang theme dia "jealousy".Jalan cerita dia simple. Ada 2 orang budak jeles tengok seorang gadis nih cantik gile.Pastu diorang simbah dengan asid.Tragik kan? HAHHAHAAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHA *pegang asid*

Entri kali ni just nak share konon-konon ala-ala behind the scene laaaa.hehehe :P dah la time ni demam bagai.Berlakon pon terbatok-batok. (+__=)

HAHAHAHA.geli tak? geli tak? ni konon-konon effect kene simbah asid la konon.tu sebenarnye tisu direndam semalaman dengan liquid foundation MAC sape ntah! oh,btw ni Wawa.beliau main character dlm video ni. :)
Ni laa orang-orang kuat GADIS PERAK prdoduction.untuk projek nih,aku couple dengan si Faizah.Beliau belah kanan sekali. :) somel-somel kan kawan aku?  *mereka2 ini sudah berpunya.harap maklum* :P


Lagi gambar orang-orang kuat belakang tabir. *muntah*

Dari kiri,Nik Musaini,Faizahaishah,Han. :P



Aku selitkan sikit video diorang.kenal-kenal sket dengan mereka-mereka niii.Meh tengok mehh.kot-kot ada pengarah yang nak cari pelakon tambahan untuk watak tukang tuang air ke,tukang sapu sampah ke,tukang lalu lalang belakang hero ke,jangan segan-segan contact diorang nih! HAHAHAHA :P


video




pssttt: sebenarnye nak masukkan video yang dah siap tuu.Tapiiiii i malu!!
             kang tak pasal-pasal pemes orang mintak sain kang sebab
             belakon best sangat susah pulak kan?! *nah pisau bunuh diri !!*

Thursday, January 27, 2011

26 JANUARI

INI KISAH DIA

26 Januari
ulangtahun kelahiran si gadis
dia lahir
dia merangkak
                                                     dia berjalan
dia belajar
dia sudah besar :')





INI KISAH MEREKA

26 Januari
juga ulangtahun perkahwinan ibu bapa si gadis
MEREKA bahagia
MEREKA gembira
MEREKA cinta
MEREKA segalanya :')

 




  • Special thanks to Nik,Wawa,Faizah,and Nadiya untuk birthday present yang sangaaaaaat-sangaaaat thrill !!! *serious sh*t trill people !!* HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHHA *pengsan*
  • Special thanks to TESL REBELS yang buat koir lagu hepy besday secara berirama dalam posisi duduk.heeeeeheeeheeee :P
  • Special thanks to kawan-kawan yang sudi mendermakan hadiah kepada pengemis ini. Terima kasih daun keladi! tahun depan bagi lagi yee.mueheheheheh 
  • Special thanks jugak pada semua yang wish thru fb,msg,cakap depan-depan, e-mail.Terharu. :'D

psssstt: TERIMA KASIH MAK.TERIMA KASIH ABAH. cukup! :')

Wednesday, January 19, 2011

Entri diambang demam.uhukk uhukk uhuuuuuuukkkkk -_______-"

Assalamualaikum n hi all~

Sihat? *soalan wajib* saya tak sihat.macam nak demam.uhukk! uhukk!!  -_____-" oh ye,sem baru ni memang mencabar! kelas full dari pagi sampai malam.Kadang-kadang eh selalu-selalu dalam kelas mesti tersengguk-sengguk.heh!*mak,nisah tipu je nii* ;P

Tapi tadi tak tersengguk-sengguk sebab kiteorang belajar pasal camera!! SLR lah,DSLR lah,lens lah,nak amik gamba angle cantek-cantek lah,zoom sana zoom sini lah,macam-macamlah! O.o". Rasa macam amik course fotografi gitu! hahaha.

Tak caye? tengok ni! tengok ni!! 

Esaimen nanti kiteorang kene tangkap-tangkap gamba! OH! kenapa kualiti gamba terok? memanglahhh! hp MAHAL gamba memang terok.kan? kan? T__________T

Tadi kan,saje-sajela melawat nuffnang.Tengok keyword,rasa macam nak lompat-lompat pastu gelak kuat-kuat je.HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA *tengah lompat-lompat*.kenapa? (Hoi!! gile ke tetibe tukar topik!)

Sebab ade jugak orang type "JEMPUT-JEMPUT " .lol XD. Tapi,pada sape-sape yg sebenarnye nak cari resepi kueh jempu-jemput kat google tu, tetibe terkeluar blog ni,maap la yeeee,kat sini takde resipi jemput-jemput.HAHAHA*klik untuk gemok*














psssttt: Semalam termimpi musuh ketat *ULAR* sebab kene "prank"
dengan sorang budak sengal! wuwuwuwuw T________T

Friday, January 14, 2011

waktu-waktu macam nih memang bestla kan kalau post pasal makanan.haha

Assalamualaikum n hi all~ :)
sehat ke? dah makan? sedap tak? ke tak sedap? :P  Pada sesape yang belom makan tuh kannnn,diharap bersabar dengan entri saya kali nih yee.MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA *cekak pinggang*


dah!! dah!! tak payah cakap banyak,kali nih saje nak share dengan awak awak semua satu restaurant steamboat yang saya rasa paling best bagi saya setakat nih! Kat mana? Restaurant Q Thai Steamboat nama dia. Harga? RM22 sorang.Berbaloi ooooo... Makanlah banyak mana korang nak makan.Dudukla kat situ dari pagi sampai kedai tutup! Breakfast,lunch,dinner,dengan supper teros kat situ.HAHA. Diorang tak marah pon.Pelayan diorang pulak sentiasa alert.Nampak je tomyam/sup korang dah nak kering,diorang secara pantas akan tuangkan lagi.Tak payah mintak-mintak. Betol tak tipu! cekidout:
-
-
-
-
-

Tak payah tanye la kan pinggan sape nih! tengok pinggan pon tau sape tuan die.wuwuwu T_______________T

kat sini macam-macam adaaaaaa.sampai juling bijik mata nak pilih! kalo tak caye,pegi restaurant nih! masok-masok je mata otomatik jadi juling! HAHA
makanan nih semua,layan diri jee.pilih la korang nak ape! tiada halangan.ececece

Senyumm senyummmm la kau! kejap lagi kiteorg makan! muahahahahahaha *pegang garfu*
Ish! lapa la pulakkk.adeh!
Ok,gamba nih bukan nak tunjuk budak baju hijau tuh.tapi nak bgtau,nampak tak pondok kecik tu? dekat situ,ada nasik goreng,satey,lauk-pauk,ice cream,dessert,macam-macam lagi lah! korang boleh ambik je bape banyak korang nak.Pendek kata,korang boleh makan sume bende kat dlm kedai nih dengan hanya RM22!! tambahla berapa kali pon,ambik lah berapa banyak pon takde sapa nak marah!  kahkahkahkah

Gadis yang belah kiri tersebut merupakan tukang pembelanja dan pembayar makanan kami.hehe.Teruna tu pulak tukang makan je tau.HAHAHAHAHA XD

Jangan riso,dalam entri nih gamba kak boon(Teo huey boon) mesti ade punyeee! hekhekhek.OH! pada malam kejadian beliau tak sehat.sian beliau. :P
Tengok!! tengok!! ice cream nih aku buat sendiri.Mix dengan tembikai susu.Rasa macam Baskin Robbins pun ade.Ni fist round.Nape first round?
Sebab ade second round!!! kehkehkeh.Lagi tinggi aku buat!sedap sangat punye pasal! sedapp!! sedapp!! sedappppp!! *hoi behave!* ye lahhhhh tapi sedappppppp tauuu!!! Ni baru second round.Nape second round?
Sebab ade third round!!!!! HAHHAHAHAHAHHAHAHAHA.*lompat-lompat* tapi third round makin sikitlah kan? perot aku pon tau kenyang jugak.hekhekhek :P
Dah habis dah! tak larat makan dah!! tengok tengok! Serammmmmmmm~ o.O"
Gamba i mestilah last sekali.I kan pemalu orangnya.awwwwww! *nah baldi !*

pssst: Aku tengah diet nih tau! lalalallalalalalalallalalalala~

Monday, January 10, 2011

Entri malas-malas memang banyak dengan gamba jee!

Assalamualaikum warahmatullahiwabarokatu! Berdirinya saya di sini,adalah untuk menyampaikan sebuah cerita yang bertajuk "OH! sejuknya".Paaada satu hariiiii, *jari telunjuk angkat,tangan naik atas* ada tiga orang adik beradik,dengan kenalan mereka, Teo Huey Boon *sory Kak Boon pic takde.tu laa sape suroh tak join! hekhekhek :P * pergi berjalan-jalan di suatu petang yang hening.  -________-"



 Beberapa jam eyh minit kemudian.......

Maka,tamatlah kisah mereka bertiga.Pengajaran yang kita dapat,jangan sesekali kita bersifat "bodoh sombong" ye kawan-kawan.Kelak,diri sendiri yang rugi.Sekian, wabillahitaufiqwalhidayah wassalamualaikumwarohmatullahiwabarokatu. *tunduk*



Pssst: Aku sendiri tak paham ape motif entri nih. -________-"

Saturday, January 1, 2011

Sakitnya ucap selamat tinggal

Ini malam terakhir saya di rumah.
Esok dah nak balik UPM.
Luse dah start class. T______T

saya benci ucap selamat tinggal~
-
-
-
-
-
-
-



Bila cium abah,awan dah mendung.
                               


Bila salam mak *belom cium lagi* hari dah hujan.
                                         



Bila mak abah dah masuk kereta,BANJIR! hekhekhek. apesal sadis sangat aku nih -_________-"
               


Psst: Nak tahu tips tahan nangis saya? Bila agak-agak "hujan" macam dah nak turun kan,gigit lidah cepat-cepat,lama lama, sampai dah rasa stabil balik. Selamat mencuba! muehehehehehe~

SAYONARA. :(
-re-published

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails