Friday, January 14, 2011

waktu-waktu macam nih memang bestla kan kalau post pasal makanan.haha

Assalamualaikum n hi all~ :)
sehat ke? dah makan? sedap tak? ke tak sedap? :P  Pada sesape yang belom makan tuh kannnn,diharap bersabar dengan entri saya kali nih yee.MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA *cekak pinggang*


dah!! dah!! tak payah cakap banyak,kali nih saje nak share dengan awak awak semua satu restaurant steamboat yang saya rasa paling best bagi saya setakat nih! Kat mana? Restaurant Q Thai Steamboat nama dia. Harga? RM22 sorang.Berbaloi ooooo... Makanlah banyak mana korang nak makan.Dudukla kat situ dari pagi sampai kedai tutup! Breakfast,lunch,dinner,dengan supper teros kat situ.HAHA. Diorang tak marah pon.Pelayan diorang pulak sentiasa alert.Nampak je tomyam/sup korang dah nak kering,diorang secara pantas akan tuangkan lagi.Tak payah mintak-mintak. Betol tak tipu! cekidout:
-
-
-
-
-

Tak payah tanye la kan pinggan sape nih! tengok pinggan pon tau sape tuan die.wuwuwu T_______________T

kat sini macam-macam adaaaaaa.sampai juling bijik mata nak pilih! kalo tak caye,pegi restaurant nih! masok-masok je mata otomatik jadi juling! HAHA
makanan nih semua,layan diri jee.pilih la korang nak ape! tiada halangan.ececece

Senyumm senyummmm la kau! kejap lagi kiteorg makan! muahahahahahaha *pegang garfu*
Ish! lapa la pulakkk.adeh!
Ok,gamba nih bukan nak tunjuk budak baju hijau tuh.tapi nak bgtau,nampak tak pondok kecik tu? dekat situ,ada nasik goreng,satey,lauk-pauk,ice cream,dessert,macam-macam lagi lah! korang boleh ambik je bape banyak korang nak.Pendek kata,korang boleh makan sume bende kat dlm kedai nih dengan hanya RM22!! tambahla berapa kali pon,ambik lah berapa banyak pon takde sapa nak marah!  kahkahkahkah

Gadis yang belah kiri tersebut merupakan tukang pembelanja dan pembayar makanan kami.hehe.Teruna tu pulak tukang makan je tau.HAHAHAHAHA XD

Jangan riso,dalam entri nih gamba kak boon(Teo huey boon) mesti ade punyeee! hekhekhek.OH! pada malam kejadian beliau tak sehat.sian beliau. :P
Tengok!! tengok!! ice cream nih aku buat sendiri.Mix dengan tembikai susu.Rasa macam Baskin Robbins pun ade.Ni fist round.Nape first round?
Sebab ade second round!!! kehkehkeh.Lagi tinggi aku buat!sedap sangat punye pasal! sedapp!! sedapp!! sedappppp!! *hoi behave!* ye lahhhhh tapi sedappppppp tauuu!!! Ni baru second round.Nape second round?
Sebab ade third round!!!!! HAHHAHAHAHAHHAHAHAHA.*lompat-lompat* tapi third round makin sikitlah kan? perot aku pon tau kenyang jugak.hekhekhek :P
Dah habis dah! tak larat makan dah!! tengok tengok! Serammmmmmmm~ o.O"
Gamba i mestilah last sekali.I kan pemalu orangnya.awwwwww! *nah baldi !*

pssst: Aku tengah diet nih tau! lalalallalalalalalallalalalala~

71 comments:

Lurunna said...

saya suka cara awk ber diet-lah-sangat tu..;P

h A n Y S said...

3 round eskem?!!bagus giler diet..hahaha
kedai ni kat mana???!!selangor ke???!! kalu ye kat ne ea? heee..
*kelip-kelip mata*

aleen aiden said...

eh3..ni da lebey nih..org tunjuk cket2 je.nak bals dendam ke hape?lapar tahu!hu3 :P

Anonymous said...

jom nisah aku payung kau!nak tak? respond 24 jam.hoooooooooooo

nik rosmawati said...

wow..sedapnya makanan.

Anonymous said...

kau nak tak?cepat oi! hehehehehehe

PinQib said...

gilo sedap!

|I love BADANG|Siapa RAGAD WALEED AL KURDI? |

Syira ITIK KEJ♥M said...

dekat mana restoran ni? hmmm macam best je.. dekat ngan upm tak?

six.september said...

sengaja kan. sebab aku dah dua hari tak nampak nasik kan. kat mana ni woi

Kalamhati said...

mak aih!menggoda jiwaku..hehehe

E.d.Y said...

terliur kat aiskrim je..huhu

maCy said...

uhh. seksanya perut tgk~

tengkorakemas said...

eh bestla, katne ni?ha2 memang pemalu ye :P

malu2 pun aiskrim sampai 3 round XD

anamizu said...

DIET PALING SEIMBANG!! ahaakkss~~

recent post : |bantulah adik hairuman|

Mata Hati said...

bestnya mkn steambot.. dah 5 tahun lebih tak merasa steambot ni

deCrewz said...

Haish.. Nyesal baca mlm2 cengginih, nak ke kedai xde plk yg buka..hu3

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Assalamualaikum
Aduiii dah tertinggal banyak entry kat sini.....maaf atas sebab tertentu amat sibuk sikit sesejak ni...

hamboiiiiiii sodapnya bila tengok sepit ketam tuuu...

Tang aiskrim tu lagi lahhhhh melelehhhh air liur niiii

mie said...

wow!!
lama gue xmelantak seafood ni..
eheheee

Anonymous said...

lapo hoii! hahahahahaha

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Assalamualaikum... Maaf lama kami tak ziarah blog kamu..

tapi kalau orang ade gout penyakit gouttt tuuuu.... mau habihhhhh menggaru lerrrr lepas makan ketam tu...

NICK IRFAN said...

mmg xleh tahan bila tgk ais krim dan ketam! pegrhhhhh!!!

Robot | Sakti said...

lapar la wehh..

hahaha

NOOR FATIN said...

tu diaa.. banyaknya! dah la sedap2! aumm. nak jgk..heee

Anonymous said...

bile nak payung aku wehhhhhhhh! hooh

Azmi said...

nasib baik selera aku mlm2 tak de..haha....

Abd Razak said...

Kalau saya pegi tempat camtu rugi, sebab saya tak makan banyak..:)

Ujang9897 said...

pergh...!!! ais krim jer gua terliur,,,

yang lain2 tak suke, sbb tak mkn seafood..hee

sekamar rindu said...

salam...

sangat sedapnya....tiba2 saya jadi lapar..hehe

Juwairiyah said...

wallaweyh. dkt mana tu ek? murah gylaa rm22 dari pagi sampai petang. klo mam baskin robbins 2 scoop je dah lebih kurang rm22. ok melampau. hee.

nak mam seafood gak~ nak tahu lokasi!

alifzikri said...

kene try ni..

Anonymous said...

bile mau keluar haaa hanisah safian? hehehehehehe

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

wooooo sronoknyerrrr makan kotammmm ituuuu

Hanisah Safian said...

Lurunna :

ohhh!! mekasih-mekasih! haha XD

Hanisah Safian said...

h A n Y S :

dekat nilai.best kan diet cam nih? :P

Hanisah Safian said...

aleen aiden :

mane ade.mane ade.lalalala~

Hanisah Safian said...

anon:

argghhhhh!! sape nih! wuwuwuwu nak! nak!

Hanisah Safian said...

nik rosmawati :

pastilah akak! :)

Hanisah Safian said...

anon:

nak laaaaa!! nakkkkkK!!

Hanisah Safian said...

PinQib:

kan? kan? muehehehhe

Hanisah Safian said...

Syira ITIK KEJ♥M :

dekat jeee.setengah jam dr upm! jom pegi jom! :P

Hanisah Safian said...

six.september:

HAHAHA.sian sian.kat nilai.belanje jom! kehkeh

Hanisah Safian said...

Kalamhati :

jiwaku jugaaaaa~ T_______T

Hanisah Safian said...

E.d.Y:

sedap ooooo~ hihihihih

Hanisah Safian said...

maCy :

tekak?? seksa tak? HAHA

Hanisah Safian said...

tengkorakemas :

malu laaaaa.huihuihuihui *gelak malu* -_______-"

Hanisah Safian said...

anamizu :

seimbang kan?pasni mesti kurus! yessssss!

Hanisah Safian said...

Mata Hati:

jom la makannn.jom! :P

Hanisah Safian said...

deCrewz:

alaaaa jgnla nyesal2.kihkihkih

Hanisah Safian said...

Afzainizam:

wasalam.cepat2 lap! haha XD

Hanisah Safian said...

mie:

pegi lah! boleh belanje kite sekali.kuahkuahkuahkuahkuah -___-"

Hanisah Safian said...

anon:

makanlah!! jgn sesegannnn :P

Hanisah Safian said...

Afzainizam:

errr,ye eh?

Hanisah Safian said...

NICK IRFAN:

perghhhhhhhh kan? lol xD

Hanisah Safian said...

Robot | Sakti :

robot pon reti lapa ke? haha :P

Hanisah Safian said...

NOOR FATIN:

jom makan sesame joomm!! :P

Hanisah Safian said...

anon:

aku bg payung nak? heeeee

Hanisah Safian said...

Azmi:

bagos! tahan godaan! haha

Hanisah Safian said...

Abd Razak:

ajakla saya ustaz! sure tak rugi.hahahaha XD

Hanisah Safian said...

Ujang9897:

sedap oooooooo!! :P

Hanisah Safian said...

sekamar rindu:

wasalam.meh makan meh. :P

Hanisah Safian said...

Juwairiyah:

dekat nilai.berhampiran giant.dik! ajakla akak dik! ajaklaaa ajaklaaaaa.hahahahahaha :P

Hanisah Safian said...

alifzikri :

mesti!

Hanisah Safian said...

anon:

kau amikla aku!

Hanisah Safian said...

Afzainizam :

mestilah sonok! :D :D

si para para said...

amboi sedapnya makan...
kan tak pasal2 dah mengidam..

bareessence said...

da lah tengah lapar, tgk pulak entri ni..


adeh.

Madey said...

owh..saya pernah makan di sini pada bulan 12 arituh..

kira okie la..takde la tahap awesome..

maCy said...

lapar.. semua nmpk sgt sedap ok.

hai awk pemalu. hik3

amiYo said...

weh..!!sengaja buat gua lapar malam2 buta neh..adeeh..~

-.-

Raji berkata said...

steam boat dgn kuah tomyam ker?
huhuhu mmg terliur o.O
oh diet..
so xmkn byk la eh aritu?
hahahaha
mntah*

Brad said...

steam boat dgn kuah tomyam ker? huhuhu mmg terliur o.O oh diet.. so xmkn byk la eh aritu? hahahaha mntah*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails