Wednesday, July 21, 2010

errmm,jap nak pikir tajuk.

Ini kisah seorang gadis dengan bas nya. EH?

Si gadis sudah hampir lambat ke kelas.Dia naik bus cepat-cepat.Sesak-sesak.Tapi nasib dia baik,walaupun sesak,masih ada seat kosong untuk dia duduk.Tak payahla berdiri lepastu jerit-jerit bila pakcik driver bus belok ala-ala Formula 3.Tak payah dia bergesel sana,bergesel sini.

Tepi si gadis ni ada sepasang kawan.atauuuu,mungkin juga sepasang selipar.Eh,eh! silap! mungkin sepasang couple. (--") Mereka berdiri rapat,ketat,dekat. OH!

Tiba-tiba, si gadis yang tengah tak berapa nak sihat tapi malas nak pergi hospital ni, terdengarla perbualan mereka. (--")



Perempuan: si polan-polan,jom main tolak-tolak nak?
Lelaki: haaa??
Perempuan: yela.Ko tolak aku,aku tolak ko.


si gadis menyumpah dalam diri."main tolak-tolak??! dalam bus yang  sesak?? dalam bus yang tengah bergerak??! korang ingat kite kat funfair ke?meh aku tolak korang keluar bus meh" - Owhh! ini cuma monolog hati.Bukan dialog ya? ha ha :D


Lelaki: Ah! tak mau aku.ko kecik!
Perempuan:alah,main tolak-tolak aje kot!


kjsdfnjsahfyusagyfsal!! minah ni baru balik Tanjung Rambutan ke ape.??! Macam tak percaya pun ada. Si gadis rasa,budak perempuan ni mesti tak berapa sihat hari ni. Assignment banyak sangat kot.. (--)



Lelaki: Blah.tak mau aku. *senyum sinis*
Perempuan: Eleh! macam kau punye @#$&*$ besar!

WHAT THE...??!!

Si gadis tak dapat tahan lagi.Dia  pandang pasangan merak dua sejoli tu. Mereka diam.  Si gadis pelik. Takkan takot kot? Si gadis cuma PANDANG,bukan LEMPANG.Owh! rupa-rupanya,mereka junior.Dan mungkin baru perasan yang suara mereka jelas kami dengar.JELAS ok adik-adik!

Nasib baik dah sampai fakulti.Si gadis turun.Merak dua sejoli ambil tempat si gadis.cekerama terus berlangsung secara terus menerus.haiihhh!

Erk!! Alahai, ingatkan dah tersedar.rupanya-rupanya tak.(--")


Err, Tau kan siapa gadis tu? Ha ha :D



                         Ini buah hati kesayangan saya. I LOVE U laaa :D

21 comments:

rhazes mohamad said...

buah hati awak nampak garang....

kalau ada laki masuk meminang mesti menggeletar tak tau nak cakap apa...haha

Fyzal said...

salam saudari. patutnya saudari tolak je kepala budak2 yg nak maen tolak2 tu.

is that your dad? macam familiar and macam penah nampak.

Abd Razak said...

Salam...

Sungguh, segelintir kesopanan dan akhlak remaja kini sudah mula hilang dengan perlahannya..

aNiSa hANg tUaH said...

hehehe
brutal betul si gadis tu
hehe
(:

E.d.Y said...

main tolak2 sampai jatuh bas..baru best..hehe

Hasrol Nizam said...

ape kes la budak2 junior tu..main2 lak diorg..haih

Oh, hampir terlanggar orang

Khairul Azmi said...

haha...main tolak2 dalam bus???
what the FUN...
kenapa tak si gadis tak join sekali???
haha...............

jane said...

besar apakah??


(buat2 inesen..muahahahha)

Jard The Great said...

tak fhm dialog tuu.. huhuhuhu

I*K*T*I*R*A*F said...

rhazes mohamad: eyhhhhh! buah hati saya ni tak garanglah! hehe :P

I*K*T*I*R*A*F said...

Fyzal :ye.ye ini abah saya.yeke?pernah jumpa kott. :)

I*K*T*I*R*A*F said...

Abd Razak : ye, sangat setuju. :(

I*K*T*I*R*A*F said...

aNiSa hANg tUaH :haha.brutal x bertempat! :P

I*K*T*I*R*A*F said...

E.d.Y : ha'ah kan? kan?

I*K*T*I*R*A*F said...

Hasrol Nizam :entah! first time naek bus kot.haha :D

I*K*T*I*R*A*F said...

Khairul Azmi: OH! si gadis selesema cikgu.hahahhahahhahahahha :P

I*K*T*I*R*A*F said...

jane :entah! besar ape ye jane? hahhahahhah :)

I*K*T*I*R*A*F said...

Jard The Great :yeke? ce cuba baca lagi. :D

aliidrus said...

haha....wat suspen betol la awal2....haha

Jamalkfva said...

hehehe brutal betul si gadis tu hehe (:

Toyagzyx said...

Salam... Sungguh, segelintir kesopanan dan akhlak remaja kini sudah mula hilang dengan perlahannya..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails