Tuesday, May 31, 2011

DULU

Assalamualaikum and Hi all ! :)

Hari ni aku masak lauk taucu! ( Intro mintak lempang ) hahahahahahahahahahahahahahahahah -____-" (seriously, semenjak dah LAMAAAAAA TAK UPDATE ni * i mean it*, macam rasa janggal/malu pulak nak type) kehkehkehkehkehkehkehkehkehkeh -,-"


Kenapa tajuk entri ni DULU??


Sebab dulu, aku senang kena tipu. Kenapa ? O.o

* google *

Sebab dulu, waktu kecik-kecik, kakak aku selaluuuuuuuu memperbodohkan aku! penipu gilaaaa ! Dia bagitau aku, pengikat roti gardenia ni, kalau kita tekan bahagian tengah-tengah tu lama-lama, benda ni boleh jadi game! Aku pon percaya lahhh. pfffftttttttttt~

Kakak aku selalu cakap " KAMU PEGANGLA KUAT-KUAT,LAMA-LAMA. NANTI DIA TUKARLA JADI GAME. ADA MOTOR KUAR NANTI".

Korang bayangkanlah ada sorang budak perempuan duduk sorang-sorang kat sofa, sambil tekan pengikat roti gardenia ni kuat-kuat, lama-lama sebab dia nak main game motor. T___T


*google*

Dulu, waktu kecik-kecik, aku suka makan sama-sama dengan jiran aku. Dekat rumah lama aku, depan rumah kiteorang ada pondok comel jee. So, selalu lah kiteorang makan sama-sama dekat situ. Kire macam bajet bekelah tepi pantai lahhh.haha. Tapi aku tak geng dengan budak-budak sebaya aku pon, aku geng dengan kawan-kawan kakak aku. Kecik-kecik dulu, aku takde kawan pompuan. Dua orang besfriend aku waktu kecik-kecik dulu pon lelaki. :)

Dulu, kawan-kawan aku yang sebaya dengan kakak aku, selalu tipu aku! kebetulan, ada satu hari tu aku makan lauk taucu. Korang tau ape dioang cakap kat aku? " EH, JANGAN MAKAN BIJIK CABAI TUU, NANTI BOLEH MENGANDUNG!!". Aku pon percayalahh. pfffffffffffffffffffffffffttttttttttt !!

Korang bayangkanlah, ada sorang budak perempuan makan taucu asingkan bijik cabai tu sebijik demi sebijik sebab die takot die termengandung! T_____T

*google*


Dulu, tiap kali makan buah limau, kakak aku mula cipta cerita dongeng. Tapi kali ni aku rasa penipuan ni mungkin korang pon dah tauu ataupun dah pernah dengar. Dia cakap, lepas makan buah oren, jangan buang kulit dia merata-rata. Tapi kita kena perah kulit dia dalam mata sebab nanti kita boleh tengok negara China. Aku pon percayalah. pffffftttttttttttttttttttttt !

Korang bayangkanlah, ada sorang budak perempuan terkebil-kebil mata dia sebab pedih lepas perah kulit limau dalam mata semata-mata nak tengok negara China. T____T





p/s : Dulu jugak, sebab kakak-kakak aku, tangan aku hampir patah sebab main tarik-tarik atas selimut.
       tak pasal-pasal kena berurut. sakit wooooooo -,-"

17 comments:

Hans said...

hahahaha
kena tipu kaw2 nih

Anonymous said...

hahahhahahahhahah ko memang!

Q said...

ni macam senang kena tipu je ni. huhu

hamzah ian said...

pijak cabai nnt mengandung?? hahahaha

ieka said...

nisah... sumpah aku kate, aku senyum sorg2 bace entri ni.. but, tu DULU kan... hehehe.... now, nisah x mudah d tipu lagi....

Anonymous said...

haha. tale bla tau yg mengandong. huhu

iQapiQa said...

hahah..lawak naseb baek aku xpenag kena..huihuihui

NURUL AINI NORAZMAN said...

hahahah~aini bayangkan betapa kesiannya budak pmpuan itu ditipu kakaknya,.hha

::FAIZ FARISH:: said...

haha klakar la

tengkorakemas said...

ok dah bayangkan, lepas tu gelak guling2 xD

Anonymous said...

myan (nisah) mmg senang kne tpu!!!
mengong!!!

NARDtheNERD said...

dulu cousin i cakap kalau petik daun semalu jgn sampai kuncup dpt kahwen anak raja.

i pun percaya gak. hihi.

Al - Mu'allim said...

=)

فاتن الصاوى said...


توفر الشركة لعملاؤها الكرام الكثير من خيارات و برامج عمليات تنظيف المنازل
شركة تنظيف منازل بالجبيل
وخبرتنا العملية و استطلاعنا الدائم لسوق خدمات تنظيف الشقق يؤكد لكم عملاؤنا الكرام انكم حتما ستجدون ما يناسب
احتياجاتكم ضمن شرائحنا المختلفة والمتعددة المصممة خصيصا لتلبى مختلف احتياجاتكم فى اعمال تنظيف المنازل بالجبيل
تنظيف المنازل بالقطيف انتشر بكثرة بين الناس لضمان الحصول على افضل اسعار تنظيف الشقق ذلك لأن شركات التنظيف لديها من
العمالة ما يكفي لأنجاز المهام فى اقل مدة زمنية، ايضاَ كل شركة تنظيف من المفروض ان يتوفر بها ماكينات تنظيف مخصصة فى
تنظيف الفلل و تنظيف القصور ونظافة المنازل وكل ماكينة تنظيف تقوم بمهام معينة يصعب على ربة المنزل القيام بها بمفردها
مثل تنظيف القماش و لهذا يفضل إسناد المهمة إلي افضل شركة تنظيف منازل بالقطيف شركة تاج الافضل دائما 0551844053
شركة تنظيف بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تنظيف شقق بالجبيل
شركة تنظيف فلل بالجبيل


شركة تنظيف مجالس بالجبيل
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة تنظيف مجالس بالقطيف
شركة تنظيف سجاد بالقطيف
شركة تنظيف شقق بالقطيف

فاتن الصاوى said...



شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالجبيل
شركة تسليك مجارى بالاحساء

شركة تسليك مجارى بصفوى وسيهات وراس تنورة
شركة تسليك مجارى بالرياض
شركة تنظيف وشفط بيارات بالدمام والخبر
شركة تنظيف مساجد بالدمام والخبر
شركة الماسة لمكافحة الحشرات بالدمام

فاتن الصاوى said...



شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة مكافحة النمل الابيض بالدمام
شركة مكافحة الحمام بالدمام والخبر
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة مكافحة النمل الابيض بالقطيف


شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة مكافحة النمل الابيض بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالاحساء
شركة مكافحة حشرات بالرياض

فاتن الصاوى said...



شركة المثالية للتنظيف بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف المنازل بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف المجالس بالجبيل
شركة امست للتنظيف ومكافحة الحشرات بالدمام
شركة امست للتنظيف ومكافحة الحشرات بالخير
شركة امست للتنظيف ومكافحة الحشرات بالقطيف
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالجبيل
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails