Wednesday, March 17, 2010

Kenduri kawin memang tough.


Assalamualaikum dan selamat hari khamis semua.hee ;)
ok, entri  ni ditulis pd 18.3.2010. Empat  hari selepas majlis perkahwinan kakak dengan abg Nabil (selamat datang kedalam keluarga Safian yang best) :P Apa saya rasa sekarang?.pinggang seperti sudah mahu patah,jari seperti sudah mahu bengkok,kaki seperti  sudah mahu tempang,badan seperti  sudah mahu dimanjakan.haishhhh (-.-‘’) memang tough. Itu pun makan bukan masak, tapi catering,tempat bukan dekat rumah,tak payah nak kemas-kemas.tapi still letih. Wondering why? Entah! Pemalas kot.hehe.. :P  Oh! mungkin jugak sebab...... Nak tahu? Saya sekarang dikuarantin. Mengapa? Sebab..sebab..sebab..saya disuspek H1N1!! Adooi! Tapi tak mengapa,kesakitan penghapus dosa kecil kan? Tapi jangan pulak salah faham,saya cuma disuspek sebab suhu badan saya tinggi,dan ubat yang diberi bukanlah ubat-ubat untuk pesakit H1N1.Ubat-ubat biasa sahaja.Panadol,ubat batuk,macam tu aje.Cuma doktor suruh berjaga-jaga la.So,saya diberi MC 2 hari.Rugi betol tak dapat pegi class*ehem-ehem* (muka innocent).heeee :P ok.cukup rasanya  cakap pasal ni! Btw,doakan saya pulih seperti  sedia kala ya?


Berbalik pada majlis walimatulurus kakak dengan abang Nabil, Saya tak tahu nak cakap apa although  there is sooooooooooooo manyyyyyyyyyy things that I want to share with u guys. Weird kan? Tak kisah la.So, as a conclusion biarlah saya share cerita saya thru gambar-gambar ni je.ok? aci la kan?




ok,ini dia raja sehari kami,yup! saya tiada di sini.



  ini pulak mak,abah dengan besan.(betulkan besan?)Oh! mak abah saya di belah kiri gambar. :)
                                                                     



  yaaaaa..kami memang gila camera.hehe ;p



   Ni mak dgn abah.di sisi kakak dgn menantu pertama.
                                                         

   ok,ni kakma dengan bestfriend dia.kak boon.yup,shes chinese.  :)


     Ini potret keluarga kami. :)


Ini pengantin baru di pelamin indah mereka. (wah! skemanya ayat)


ehem.ehem.orang penting teknikal ni.of course lagu Maher Zain  jadi pilihan.berebut-rebut orang mintak.
                                                       

ok ini iklan.budak ni baik.buat ape pun, dia tak menangis.cayalah Mikhail!
                                                                           


Buat kakak dengan abang Nabil, moga berbahagia,selamat segalaya hingga akhir hayat. and,,buat abang Nabil, please take a good care of her ok?

Buat mak, abah tahniah la ye dah dapat menantu. Nisah sayang mak! Nisah sayang abah!

ok.sampai di sini dulu! 

psssst: maaf kalau bahasa,ayat tak seceria biasa. mood melayang entah ke mana.Kesihatan pulak terganggu.maaf ya!

 salam ukhwah,
Nur Hanisah Safian


10 comments:

Sophia Lee said...

waaa...
bestnyer..
neway, cantek pelamin..
ko bila lagi..??
hehe..

Anonymous said...

Cool..

Try this blog,read few entries..i found it very funny and interesting!

www.fdausamad.blogspot.com

Seriously!

I*K*T*I*R*A*F said...

Sophy,

cantik? thanx..*jwp bg pihak kkk aku* hehehe :)

aku?mude lsgi laa.wahahahah

I*K*T*I*R*A*F said...

Anonymous,

oke.will do. :)

hans said...

memang tough pun kenduri kahwin

penahatiku83 said...

hiii... blog walking...

kenduri kawen mmg menuntut kesabaran...sebab penat...

محمد فردوس سعد said...

salam

balas kunjungan saudari..hehe..biasa la tu..nama pun "bekwah @ bigwork"..keje2 pun bnyk la kan..tapi xpe..benda tu bukan slalu pun..sweet memory la katakan :)

erm..moga cepat sihat :)

I*K*T*I*R*A*F said...

salam Hans,

ye..ye..ye..memang tough! (+.=)

I*K*T*I*R*A*F said...

salam penahatiku83,

aiyark! memang penat! mcm nak patah pinggang! heee :P

I*K*T*I*R*A*F said...

salam محمد فردوس سعد

Oh! baru tau "bekwah" tu "bigwork" sebenarnye.dengar kawan2 cakap je.hehe ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails