Monday, February 7, 2011

malu.shy.

Assalamualaikum n hi all~



Nampak? Nampak? kalo jual dapat 50 ringgit nih! lol XD

Ohhh hari ni hari yang tak berapa best.Kenapa? Semalam dah la stuck dalam jam.Kaki macam nak tercabot bawak keta manual.Kalau clucth boleh cakap,sure beliau meraung-raung sebab kene pijak-pijak!kehkehkehkehkeh.ok serious balik! *muka serious* entri sedih-sedih mana boleh gelak!! :P  Ok,dah penat-penat drive dari Gerik,Perak ke Upm,badan pulak rasa lemah,lesu.Malamnya tak boleh tido.Setiap setengah jam pegi toilet.arghhhhhhhh~

Pagi ni? ohhh masih cuba ke class.Tapi ingatkan lepas,rupanya tewas di tengah jalan.Mintak Dr keluar awal pegi PKU.Sampai-sampai PKU,dapat Dr bilik no *.Bila tiba giliran,masok.Bila bukak pintu,nampakla Dr tersebut.Lelaki.Iranian *kot*.Yang pasti,bukan orang Melayu.Aku duduk.Dia tengok.So,aku mulalah mengadu apa yang sakit.

AKU : Errr,Dr I feel dizzy like almost all the time.  Aku stop! dia tengok lagi.so aku teruskan je lah.
AKU : I had stomach ace and frequently go to the restroom.about every 15 to 20 minute it will start "knock" my tummy.    *dalam hati menyumpah sebab dapat Dr Iranian* -____-"

Yang pelinya,Dr ni sikit pon tak mencelah ape aku cakap.So,aku pon teruskan lahhh.Siap buat gaya bagai.Tak boleh blah! kahkahkahkahkahkahkah! ehh silap silap tak boleh gelak! gulp. Aku bukan ape,takot die blur je ape aku cakap.Sebab,semenjak aku masok bilik die,aku nampak nurse tu pon communicate macam susah-susah.Tunjuk sana tunjuk sini.Yes,he is a doctor.Tapi mana lah tau kan,dia Dr Iran yang baru diimport ke Malaysia keee.So,aku pon sambungla sikit lagi,


AKU : It just some sort of hydration I think.and I didnt sleep at all last night.Oh ya,im also feel like want to vomit but I just cant although I force to.Its hurt sometimes.why is it doctor?

Pastuuu,DR tu pon cakaplaaaaaaaaaa...

DR : OHHHH ADA SAKIT-SAKIT PERUT TAK?  *dalam hati, "lek luuuu lek luuuu coool kot-kot tu je Bahasa Melayu yang dia tau"
AKU : Yes.Like almost all the time. * muka selamba lagiiii*
DR  :  Ohhh ok.saya bagi awak ubat bla bla bla.makan 3 bijik sehari.blaaa blaaa blaaa blaaaa.awak makan ikut kesesuaian.kalau perlu, makan ok? blaaa blaa blaaa balik kampung tak? seronok cuti? awak fakulti ape?

@#%^&*(!! Time ni aku rasa muka macam dah tebal 8 juta inci!! Rasa nak bunuh diri pon ade! Gilo speaking bagai.Body language tak payah cakap lah! Padahal reti je Dr tu ckp melayu! wuwuwuwuw Fasih lagi! Patutla nurse die keluar dari bilik! Tu sure tak tahan nak tergelak-gelak ah tuuuu!!  wuwuwuwuwuwuw maluuuu maluuuu maluuuuuuuuuuuuu T_______T
Dr ni pon! nape tak cakap awal-awal.wuwuwuuwuw maluuuuuuuuuuu -_______-"

sesekali letak gamba takde kene mengena stylo la jugak! -_____-"


pssssst: Kan tak pasal-pasal dapat MC sehari. Ishhhh!! susah-susah je lahhhh DR Iranian tapi reti cakap Bahasa Melayu siap fluent lagi kalah Maher Zain ohhhh oh nasib baik jugak DR nih dah boleh dikategorikan tahap bapak kalo tahap abang lagi maluuuuuu hekhekhekhekhek! :P

29 comments:

Azmi said...

kah3....eh boleh gelak ke ni??
ahhaha......

Raji berkata said...

hahahahahahaha
klakar2
msti doctor tu igt ni anak mat saleh mana nih =.=

Anonymous said...

ko mmg nis! hahahahaha

Anonymous said...

ko tau aku sape.hahahahahahaha

♥ Misz Qila =) ♥ said...

nisah , kalo aku malu gilerrr ! sampai xnk dh pi pku tu lagi . hahaha

Anisa Hang Tuah said...

heeee.
comel jee

pape pun,get well soon yahhh

E.d.Y said...

haha..knp xterus je cakap english...cover line

Abd Razak said...

السلم عليكم ورحمة الله

Takperlah tu bukan buat salah pun...

Robot | Sakti said...

nak gelak boleh?

hahahahahahahhahah

hahahahahahahaha

hahahahahahahah

ops.terlebih sudah :P

tengkorakemas said...

beriya je haha
takpe2 yg penting ada usaha nak speaking tu :D

confirm nurse tu gelak sakan :D

Juwairiyah said...

macam pernah baca la pasal ni. akak repost balik ek? siyes macam pena baca pasal cakap BI skali kantoi jumpa doktor ckp BM hee.

knp? food poisoning ke? hari tu siot btol kne food poisoning. wt saket perut je hee

::FAIZ FARISH:: said...

kah kah kah... hahahahahahaha nak sambung lagi
huakakakakaka

Ujang9897 said...

wahahahahha...nk ckp padan muke leh..hahahahah, sori tergelak..

gua tak dpt bygkan...demmm..

NOOR FATIN said...

hahahah sabar je la :)

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

adoiiiii sakit perut.... adoiiii banyaknyerrr ubat..... macam mana nak makan macam tu punya banyak kenyang makan ubat ajer lerr

Mohamadazhan hjDesa said...

cita best.haha. bangga guru bahasa melayu :) orang Iran tau cakap orang malaysia tergagap lagi.hehe

wahida said...

la....awat x amek gambar doktor tu...teringin lak akak nak tgk muka dia ...mesti hensem kan?? eh, tetiba...

NARDtheNERD said...

haha.
takpa.
practice makes perfect.
tiba2 je kannn.
:P

Huszaini said...

:) senyum jer.. tanak ketawa... kekeke.. ehh.. silap... :)

hans said...

hohoho
aku nak gelakkan pun xboleh sebab aku pun mengalami situasi yang memalukan ari nih
hahahahaah

Jom Join Contest Situasi Hans : Gunakan Imaginasi Anda

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
klu malu tandanyerrr setujuuu... doktor itewww pasti terperanjat tauuu

Nobita Sensei said...

Dr Iran cakap melayu..bangga~

nik rosmawati said...

moga cepat sembuh :)

sengal ke aku? said...

hahaha!
malu wey!

MataHati @ MH said...

nak ketawa depan pc lepas baca entry ni...kekekeke

sya tak suka mkn obat, tak suka jumpa doc

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
selamat hari kekasih wahai kekasih Allah, Nabi Muhammad S.A.W...
۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Sesungguhnya Allah dan para Malaikat sentiasa bersalawat keatas Nabi" Ya Allah! Limpahkanlah selawat serta salam kepada Nabi, ahli keluarga baginda dan para sahabat.

Allah berfirman,' Kami tidak menurunkan kamu melainkan sebagai rahmat kepada seluruh manusia.' (Al-Anbiya':107)

۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞

cik sue ;) said...

HAHAHA.. nk g cri ah dokte tu. nk g gelak sme sme dia.. HEHHEE

h A n Y S said...

KAH KAH KAH KAH KAH!

(ok, diam. sambil buat muka pity kat ang)

;p
;p


psstt..lama tak jengok sni, rindu entri2 ang! siyes! *muke siyes nak mintak penyepak*
;p

Al - Mu'allim said...

=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails