Sunday, September 13, 2009

kenape orang melayu selalu menipu????

~~jangan salah anggap,saya tujukan cerita ni kepada SESETENGAH peniaga-peniaga MELAYU yang selalu menipu bangsa sendiri. lokasi kejadian:LAW YAT hari:SABTU tarikh:12.SEPT.2009 saya faham,saya tahu situasi kat law yat yang terpaksa bersaing tu..tapi,janganla menipu..saya nak beli laptop,jelajahla 1 banggunan tu untuk cari yang terbaik.. PENIAGA 1:adik,beli toshiba dik.paling bagus untuk student.dell,acer,xberpa bagus.. RESPON SAYE:ok,thanx..saya jalan dulu eh.. PENIAGA 2(sebelah kedai peniaga 1 je):dik,abang syorkan beli compaq.memang bagus untuk budget,n tujuan adik.toshiba susah sikit,abang x galakkan.. RESPON SAYE:errr,,ok2..saya round dulu eh... PENIAGA 3:dik dell,memang bagus.lawa.function pon bagus..yg lain2 tak bagus..... RESPON SAYE:mmmmm..ok2..round dulu ye.. ;P dari ground floor,sampaila kat atas,dari pukul 2,sampailah pukul 7,saya masih x mampu buat keputusan.semua ni gara-gara macam maklumat yg bertentangan sangat!!!!!dan untuk pengetahuan anda,semua peniaga yang bagi maklumat bertentangan tu,,semuanya orang MELAYU,beragama ISLAM.. ~~saya keliru.. ~~saya takot kalau saya salah buat keputusan ~~laptop bukan murah!!!! akhirnya saya beli laptop ape???+++kalau anda tertanya-tanya la... ;p saya beli laptop dell.pada seorang peniaga CINA!!maaf,bukan tak nak bagi rezeki pada peniaga kaum sendiri,tap saya rasa tertipu sangat!!layanan pun ala kadar je... peniaga cina tu pulak,layan saya dengan bagus,xmelenting bila saya tanya macam2.tak mengutuk laptop lain.bahkan,dia tolong bagi cadangan lagi.... PESANAN:pandai-pandai la menilai masa nak membeli nanti.. ~~buat peniaga MELAYU(sesetengahnye la) TOLONGLA JANGAN TAHU NAK KAUT UNTUNG JE..INGATLA,BERNIAGA TU MEMANG DITUNTUT,TAPI BERNIAGALAH DENGAN CARA YANG DIREDHAI-NYA.. ##pesanan untuk diri sendiri jugak!!=)

3 comments:

aQiLah said...

huh advance yea..??
wah pakai ap top dell..
heheh mahal tu..erm,, aku lap top murah jer..
tp ok la bersyukur jgk de laptop..heheh

NuRhAnIsAhSaFiAnShAhNuM said...

wuish....
xde la..
cikai2 je.. ;)

aliidrus said...

ho3x...
cerita ni bgs utk kesedaran smua....

saya pon membeli laptop brand yg sama dsbbkan oleh warranty, CD OS, all apps nyer CD ori dapat...pastu brand ni ada kelebihan2 nye...
ley update BIOS n software nyer..

x macam kedai2 len...skdar nak bg internal backup je...layanan ok jugak...sbb dell branch gak tmpt dblinye..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails